Peste 150 de locuri în învăţământul dual - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Stadiul lucrărilor de reparaţii în şcoli şi numărul de clase pentru şcoala duală au fost, zilele trecute, două dintre aspectele dezbătute în cadrul Comisiei de Dialog Social, reunită la Palatul Administrativ!

Pe ordinea de zi, la capitolul Diverse, s-au regăsit mai multe aspecte importante ce ţin de bunul mers al judeţului, inclusiv din învăţământ. De fapt, despre învăţământul din judeţ se discută cam mereu. De exemplu, minuta încheiată cu ocazia şedinţei de la sfârşitul lunii martie a readus pe tapet aprobarea reţelei şcolare pentru anul şcolar 2022-2023 la nivelul UAT-urilor. În legătură cu acest subiect, Ioan Dragomir, prefectul judeţului Caraş-Severin, a precizat că din 76 de unități administrativ-teritoriale, doar 32 au transmis HCL-urile privind aprobarea rețelei școlare către Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Totodată, Ioan Dragomir i-a solicitat Carinei Pristavu, inspector şcolar general al ISJ Caraş-Severin, să întocmească în acest sens o adresă comună, ce va fi înaintată tuturor UAT-urilor în cauză.

Referitor la numărul de clase la învăţământul dual, pentru anul şcolar viitor au fost aprobate în concordanţă cu solicitările agenţilor economici circa 152 de locuri, ceea ce reprezintă 5,5 clase. Tot legat de învăţământ, prefectul Ioan Dragomir a solicitat reprezentantei IȘJ Caraş-Severin o situaţie a lucrărilor de reabilitare aflate în derulare la unităţile de învăţământ din judeţ, cu date concrete privind termenul de finalizare, constructor, finanţare.

JCS-Nicoleta Moraru