Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După Viena, Praga, Bratislava, Dresda, Veneţia şi Budapesta, a venit rândul Germaniei să fie descoperită de un grup de elevi reşiţeni.

În perioada 30 octombrie 3 noiembrie, un grup de aproape 40 de elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 7 şi părinţii acestora au participat la o excursie în Europa Austria şi Germania. În prima zi, turiştii au vizitat oraşul Salzburg, oprindu-se în Grădinile Mirabell şi la Domul în care a fost botezat însuşi compozitorul Mozart. De la fortăreaţă, unde au ajuns cu funicularul, au admirat oraşul şi au vizitat un mic muzeu de marionete. Un alt obiectiv care a făcut mare plăcere copiilor a fost Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, o instituţie modernă cu o gamă largă şi interesantă de exponate prezentate cu ajutorul unor mijloace de ultimă generaţie.

În ziua următoare, grupul a ajuns în Bavaria Germania, unde a vizitat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, Newschwanstein. Construit pe parcursul a 17 ani, palatul, care a apărut în mai multe producţii cinematografice de-a lungul timpului, este vizitat anual de peste 1,5 milioane de turişti.

În ultima zi a excursiei, elevii şi însoţitorii acestora au vizitat salina Hallein, din Austria, şi cascada Golling, considerată cel mai important monument natural din Tennengau, unul dintre cele cinci districte ale land-ului Salzburg. Excursia face parte din planul de activităţi al proiectului educaţional «Descoperim Europa», coordonat de mine şi de colega mea prof. Ileana Pomoja, şi are ca scop dezvoltarea orizontului de cunoaştere al elevilor prin familiarizarea cu aspecte care ţin de cultura, geografia, istoria, tradiţiile, viaţa socială din ţările europene. Proiectul pune accent, în acelaşi timp, pe colaborarea dintre şcoală şi familie, părinţii susţinând şi participând alături de copiii lor la aceste activităţi, descoperind, împreună cu aceştia Viena, în 2011, Praga, Bratislava şi Dresda, în 2012, Veneţia – 2013, şi Budapesta 2014“, ne-a declarat prof Cristina Ardeleanu, consilier educativ la Şcoala 7.