Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Marţi, în jurul orei 12.30, procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie Timişoara, susţinuţi de DGA, au efectuat percheziţii în biroul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada ianuarie 2013 – martie 2015.

În cursul zilei de 12 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții în şase locații din Reșița și din alte localități din Caraș-Severin, cinci la domicilii şi una la sediul Consiliului Judeţean.

„Azi a avut loc o acţiune în flagrant organizată de procurorii DNA Timişoara. Se reţine faptul că Ionesie Ghiorghioni, clientul meu, ar fi primit cu titlul de mită suma de 20.000 de lei reprezentând 10% dintr-un contract. În momentul de faţă (ora 16.00 – n.r.) clientul meu este dus, pe bază de ordonanţă de reţinere, la Timişoara pentru a fi audiat la DNA, unde se va pune în discuţie dacă va fi reţinut sau nu. În cazul în care va fi reţinut pe ordonanţă, cu siguranţă că mâine (miercuri, 13 mai – n.r.), după părerea mea, se va merge pe propunere de arestare preventivă la Tribunalul Timiş“, a precizat avocatul Cosmin Bolosin, apărătorul vicepreşedintelui Ionesie Ghiorghioni.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.