Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cel puțin asta a fost concluzia după două ședințe în care aleșii județului abia au reușit să voteze cei doi reprezentanți pentru constituirea Asociației Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, necesară pentru promovarea în prima ligă!

Dacă la „ordinara“ din 28 martie, aleșii județului l-au desemnat mare reprezentant peste fotbal pe maestrul Ioan Crina, a doua poziție era s-o încaseze magistratul pensionar Gabriela Stuparu. A scăpat! Noroc că a fost absentă! Evident, faptul că maestrul Crina a ajuns să reprezinte județul la fotbal este o realitate. La fel de adevărată cum e absența Gabrielei Stuparu de la ședința extraordinară din 8 aprilie. Fericirea e că n-a propus-o nimeni.

Amintim faptul că, pentru constituirea asociației, era necesar ca județul să-și trimită doi reprezentanți, unul în Adunarea Generală a Asociaților, celălalt în Consiliul Director, existând o înțelegere între liberali și social-democrați pentru ca prima poziție să-i revină fostului fotbalist Viorel Lolea, cealaltă maestrului Ioan Crina. Însă doar liberalii și-au respectat partea de înțelegere, social-democrații nu. Astfel că asociația nu a putut fi constituită, fiind necesară o nouă „extraordinară“.

Gurile rele spun că social-democrații nu l-au iertat pe Lolea pentru că a reușit, prin votul din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean, s-o dezrădăcineze pe Alina Stancovici. Și, pentru a evita un nou vot eșuat, înainte de votul din „extraordinară“ s-a cerut o pauză pentru consultări. În urma lor, Viorel Lolea n-a mai fost propus, ci liberalul Liviu Vasile Brumar (care este și președintele ASȘ Star Berzovia), care a primit girul colegilor de la județ pentru a-i reprezenta în AGA Asociației Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița. Acesta a întrunit 26 de voturi pentru și unul împotrivă.

La întoarcerea de la negocieri am surprins vorba vicelui Marius Isac aruncată liberalilor: „Voi ați cerut-o!“, astfel că l-am întrebat pe Viorel Lolea dacă nu cumva propunerea și votul au fost, de fapt, un blat, ca la fotbal, pentru că ar fi fost incomod pentru social-democrați. Consilierul a răspuns negativ, fiind cumpătat în afirmații, explicând că nu i s-a părut normal să accepte poziția de reprezentant în AGA după ce a fost desconsiderat cu o ședință înainte, când cei care fac acum legea în CJ i-au respins prin vot această calitate.

„Am avut o ședință foarte scurtă, civilizată, nici n-ar fi trebuit s-o avem dacă partenerii noștri de coaliție votau numele în Consiliul de Administrație, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean după închiderea lucrărilor. Dar e important – de aia am ținut să repetăm ședința pentru că trebuie depus dosarul la Judecătorie – să nu cumva să ratăm șansa, dacă va fi, ca echipa noastră de fotbal să promoveze, din punct de vedere tehnic să le dăm suportul.“

JCS-A.M.