Pe urmele zimbrilor liberi cu... bicicleta! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – În acest sfârşit de săptămână, WWF România şi WeWilder invită iubitorii de natură şi de mişcare în aer liber la o tabără de tip „safari“ în ţinutul zimbrilor liberi de la Armeniş. Traseele vor fi străbătute pe bicicletă, dar şi pe jos!

În acest weekend care se anunţă însorit, bikerii sunt invitaţi în localitatea Sat Bătrân din comuna Armeniş pentru a trăi o experienţă inedită pe bicicletă, dar şi pe jos. Traseele vor fi străbătute în ţinutul celor peste 130 de zimbri care trăiesc în pădurile din Munţii Ţarcu. Evenimentul este organizat în cel mai mic detaliu de WWF România, WeWilder şi Romountainbike şi va consta într-o mică vacanţă „all inclusive“ cu cazare în tabără de tip „safari“, localizată chiar în inima habitatului zimbrilor. Nu vor lipsi bucatele alese şi, desigur, bio, pregătite de bucătarii locali.

„Te invităm într-o experiență de tracking a zimbrilor liberi, pe ebike și pe jos, alături de ghizi specializați de mountabike și wildlife! Această minivacanță include cazare la corturi confortabile cu paturi și lenjerie. Bucatele sunt pregătite de bucătari locali ce au grijă de tine până la cel mai mic detaliu. Această experiență este o oportunitate unică de învățare pe viu despre ecosistemele naturale și importanța vieții sălbatice. E o șansă să îți dai un restart minții obosite având sunetul păsărilor în fundal și să te energizezi într-o aventură departe de zumzetul orașului“, au arătat organizatorii.

Participanţii la această experienţă vor avea alături şi un ghid de wildlife, Matei Miculescu, un bun cunoscător al vieţii în sălbăticie din Măgura Zimbrilor, dar și un ghid de mountain bike, pe reșițeanul Cătălin Gavrilă, colaborator veteran în Măgura Zimbrilor.

JCS-Nicoleta Moraru