Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campionatul Național de karate WUKF pentru copiii până în 13 ani s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în perioada 7-8 mai, competiție la care au participat 628 de sportivi, de la 45 de cluburi din țară!

Sportivii legitimați la Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, coordonați de maestrul Zoltan Lipan, au obținut patru medalii, două de argint prin Dragoș Vizoc (9 ani) și Roxana Petrescu (11 ani) și două de bronz prin Lenghyel David (8 ani) și Claudia Nica (10 ani).

Obiectivul principal al sportivilor reșițeni este participarea la Campionatul European, concurs ce va avea loc la începutul lunii noiembrie, în Italia.

„A fost un concurs pe măsură și nu au existat categorii sub 28 de sportivi. La categoria lui Bursuc Petru, de exemplu, au fost aliniați 54 de sportivi la toate probele: kata – kumite. Trebuie să menționez și rezultatele obținute de Petrescu Roxana, locul V la ku, Vizoc Dragoș și Szuiogan Daria, ambii locul VI la ka. Pe lângă cei amintiți au mai participat și Bursuc Petru, Lenghyel Alexia, Toma Teodora, ultima fiind la prima ei participare. Urmează ca în perioada 27-29 mai să participăm la Campionatul Național +13 ani, la cadeți, juniori, seniori, veterani, individual și pe echipe, la Brașov. Mergem cu speranța ca și la această categorie să obținem locuri fruntașe, să fim cuprinși în lotul național și să putem participa la Campionatul European de karate WUKF de copii, cadeți, juniori, seniori, veterani, individual și pe echipe, din perioada 3-6. noiembrie, la Livorno, în Italia”, a precizat antrenorul Zoltan Lipan.

JCS-Ștefan Moraru