Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai mulţi cărăşeni au rămas fără posibilitatea de a pleca peste hotare, din diferite pricini.În prima jumătate a acestui an, în conformitate cu solicitările organelor competente, a instanţelor de judecată cărăşene, au fost implementate 143 de măsuri de suspendare temporară a dreptului de circulaţie în străinătate de către Serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple Caraş-Severin.

„Din aceste măsuri, 136 de persoane nu deţineau paşapoarte valabile sau erau expirate, iar 47 de documente au fost retrase. S-a comunicat respectivelor persoane măsura şi perioada pentru care este în vigoare, la fel şi instanţelor. 73 de cetăţeni români au fost comunicaţi ca fiind implicaţi în infracţiuni pe teritoriul altor state, fie arestaţi, fie în curs de cercetare penală. Au fost primite comunicările prin intermediul misiunilor diplomatice, noi am făcut demersurile acolo unde se solicita anunţarea familiei privind arestarea. Numărul este sensibil egal cu aceeaşi perioadă a anului trecut sau cu alte perioade din an“, a precizat comisarul şef Mircea Dorin Panete, şeful serviciului.

Ca lucrări înregistrate şi intrate în serviciu, au fost 2.282, pe lângă solicitările de paşapoarte. 159 de solicitări au fost pentru eliberarea unor adeverinţe privind dreptul la libera circulaţie în străinătate.

Flavius Rotariu