Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Mesajul Pontifical al Sfântului Părinte pentru Reșița, cu prilejul aniversării a 250 ani de la aprinderea furnalelor, a fost transmis prin Excelența Sa Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în România, și a fost citit de Preasfințitul Ioan, Episcop Auxiliar de Lugoj, cu prilejul Liturghiei Solemne de duminică, 4 iulie, la Biserica Romano – Catolică „Maria Zăpezii“!

Sfânta Liturghie pontificală de mulțumire pentru cei 250 de ani de industrie la Reșița a fost concelebrată de E.S. József Csaba Pál, episcop diecezan romano-catolic de Timișoara, și de E.S. Ioan Călin Bot, episcop auxiliar al Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice de Lugoj. Au fost prezenți preoți romano- și greco-catolici din Reșița, Bocșa, Lugoj, Arad, Orăștie, precum și în calitate de invitați părintele protopop Gheorghe Şuveţi și părintele Petru Berbentia, din partea Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, au participat dr. Saskia Schmidt, șefa Secției Culturale a Ambasadei Republicii Federale Germania de la București, și Georg Bardeau, Consulul onorific al Republicii Austria la Timișoara.

Din partea oficialităților județene și reșițene au luat parte subprefectul Iosif Attila Bognar și viceprimarul Mădălina Chiosa.

Din partea organizatorilor, cei doi episcopi au primit la sfârșitul Sfintei Liturghii, din partea președintelui Erwin Josef Țigla, medalia REȘIȚA 250 realizată de către Forumul Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, iar din partea directorului Romulus Ioan, însemnele jubileului realizate de TMK.

Papa Francisc susține, printre altele, că se alătură spiritual „celor care vor participa la acest moment de sărbătoare, amintind cu recunoștință pe cei care au lucrat cu spirit de sacrificiu de-a lungul acestor ani (…)“.

JCS-Nina Curița