Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – 150 de elevi reșițeni participă la proiectul gândit de Andrei Bălbărău și Ioana Ciolea. Este vorba despre proiectul „Caiet de Reșița”, în care sunt implicate cinci clase de la școlile gimnaziale nr. 6 și 7 și liceele „Traian Lalescu” și „Diaconovici-Tietz”!

Concret, în fiecare lună, în perioada martie-iunie, elevii vor primi câte un caiet pe o anumită temă. Astfel, vor afla diverse informații despre Reșița, fiind totodată provocați să răspundă la întrebări, să deseneze, să observe diverse lucruri, să caute alte informații pe tema respectivă. Tema caietului de luna aceasta este arhitectura Reșiței. Vor urma caiete pe tema obiectivelor turistice și timpului liber, istoriei orașului, faunei și florei.

„Proiectul este finanțat prin programul «Alergând la pădure», coordonat de Fundația Comunitară Banatul Montan. Este vorba despre concursul care se desfășoară în fiecare an, la care participă alergători din toată țara. Anul trecut, înainte de concurs, fundația a lansat un apel de proiecte ce urmau a fi finanțate din taxele de participare ale concurenților. Grupul de inițiativă format din mine și Ioana a depus acest proiect care, din totalul proiectelor depuse, a primit finanțare alături de alte două inițiative similare. Participanții la concurs au putut decide spre care proiect a mers taxa lor de participare.”, am aflat de la Andrei Bălbărău.

Inițiativa celor doi va scoate elevii din casă și îi va pune în mișcare, întrucât informațiile pe care vor trebui să le completeze pot fi văzute la fața locului. De altfel, ideea de la baza acestei inițiative a fost ca elevii să descopere mai multe despre oraș prin vizitarea acestuia. După ce vor completa fiecare caiet, îl vor restitui profesorilor coordonatori. Calitatea celor completate va fi evaluată, iar, la final, organizatorii intenționează să le ofere elevilor o surpriză a cărei finalitate să contribuie la și mai buna redescoperire a orașului. Andrei și Ioana mulțumesc tuturor celor care au contribuit la reușita inițiativei lor și invită elevii să se implice cât mai activ în completarea caietelor.

JCS-Ionel Ivașcu