Caraş-Severin, Romania

Omul de afaceri lugojean spune că dorește să dezvolte aeroportul dn Caransebeșe și din punct de vedere al unui business profitabil, dar evită încă să spună exact cât ar vrea să investească în această locație.

Gabriel Olariu ar vrea să realizeze pe aeroportul din Caransebeș și o activitate de dezmembrare de avioane, pe lângă cea educativă pe care o intenționează cu liceul tehnologic care să pregătească tehnicieni de aviație și personal tehnic aeronautic.

„Suntem business, suntem oameni de afaceri și trebuie să producem bani, dar nu profitul este scopul nostru principal. Acțiunea a început de două luni, nu am o baghetă miraculoasă și nici sute de milioane de euro care să stea disponibile și în două luni să se întâmple minuni. Investiția pe Caransebeș în acest domeniu poate să fie de la zero până la plus infinit, investiția în aviație este o investiție mare. Activitatea de dezmembrare de avioane care și-au terminat resursa de zbor și care încă au piese foarte bune care pot fi refolosite. În Europa mai sunt două astfel de locații mari care aparțin de Airbus, care-și reciclează avioanele lor, mai sunt încă vreo opt mai micuțe care preiau de la ei. Interesul meu este să devenim unul dintre principalii colaboratori ai lui Boeing în Europa. În sensul acesta, vom combina și partea de școală cu partea de dezmembrare, face foarte mult și faptul că până în acest moment nu avem o școală care să licențieze elevii direct pentru EASA și FAA, nu au un centru de reparații. Noi intenționăm să facem acest PART 145 aici, să-l cuplăm cu partea de dezmembrare care va fi aducătoare de profit, dar în același timp să-i ajutăm pe acești copii să devină cât mai buni în acest domeniu”, a precizat Olariu.

Ca să puncteze și mai mult seriozitatea intențiilor sale pe aeroportul din Caransebeș, omul de afaceri a mai adăugat: „Viziunea nu este doar de a face o langoșerie pe aeroportul din Caransebeș, de care să beneficieze 10-20 de oameni. Interesul este ca acest aeroport să devină un punct pe harta lumii și să fie recunoscut în România, Europa și toată lumea”.

Să vedem ce va spune și Consiliul Județean Caraș-Severin