Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – 13 proiecte au fost depuse până acum la ediția pilot de bugetare participativă, dar mai e timp până luni! 

Cele mai noi proiecte depuse de cetăţeni vizează reabilitarea unui perimetru de siguranţă şcolară pe Aleea Tineretului, o parcare verde pe strada Văliugului, Furnalul nr.2 – simbol de patrimoniu industrial, o grădină de legume în campusul Liceului Teoretic Traian Vuia, un parc natural la Secu, amenajarea unui loc de relaxare în zona apeductului Sekul, precum şi realizarea unui drum cicloturistic incluzând şi tăbliţele informaţionale ale traseelor din jurul cartierului Sekul.

Alte şase proiecte au fost depuse până la finele anului trecut: regândirea intersecțiilor de pe strada Libertății pentru trafic mai facil spre și dinspre zona școlii „Marius Șandru”, iluminat arhitectural pentru Palatul Cultural, loc de joacă pentru copii în Dealu Crucii și mobilier urban adecvat, sens giratoriu la intrarea în cartierul Moniom, o nouă trecere de pietoni în zona Intim pe Bd. Republicii nr. 3, introducere de transport public de noapte.

Alte proiecte mai pot fi depuse cel târziu până luni, 15 ianuarie, online sau la sediul Primăriei, ele trebuind să se încadreze într-unul din domeniile mobilitate urbană sau amenajarea spaţiului public, fără a depăşi valoarea de 500.000 de lei. În cazul proiectelor similare, Consiliul Bugetării Participative le poate fuziona cu acordul inițiatorilor pentru a le da o șansă în plus la vot. Tot până luni pot fi depuse candidaturile pentru acest consiliu ce va fi format din 11 membri, prin trimiterea unui email la adresa bugetareparticipativa@primariaresita.ro. Prima reunire a Consiliului va avea loc miercuri, 17 ianuarie, ora 12, în sala de şedinţe a Primăriei.

JCS-Walter Fleck