Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Asta spune primarul Bocşei despre un cetăţean al oraşului, care nu şi-a plătit taxele şi impozitele.Una din probleme cu care se confruntă Primăria Bocşa este aceea că, prin dispariţia unor firme, impozitele şi taxele la bugetul local au mai scăzut. În plus, sunt şi mulţi restanţieri.

„Chiar luna aceasta, în 12 aprilie, Curtea de Apel Timişoara ne-a dat câştig de cauză prin sentinţă irevocabilă, într-un proces purtat cu un astfel de contribuabil care refuză să îşi achite dările. Este vorba despre Fundaţia Triumful Inimii. La data de 31 decembrie 2011, fundaţia respectivă avea datorii la bugetul local de aproape patru miliarde de lei vechi, mai exact 370.000 de lei noi. Iar pe anul în curs nici vorbă să achite ceva“, ne-a declarat primarul Bocşei, Mirel Patriciu Pascu.

Edilul şef susţine că, într-adevăr, administraţia locală poate acorda scutiri, dar numai pentru viitor şi numai pentru acte de caritate. „Eu în ultimii ani nu am văzut vreun act de caritate făcut de această fundaţie. Acum au împărţit ceva pachete, în scop de campanie electorală, pentru că domnul Cismăneanţu, şeful fundaţiei, candidează la primărie. Nu vreau să se înţeleagă că am ceva împotriva acestei candidaturi. Fiecare bocşean poate candida, însă nu cred că este corect să nu îţi achiţi impozitele şi taxele dar să vrei să devii primar. Sunt oameni necăjiţi care îşi achită dările din puţinul lor, iar persoane cu bani, cum sunt cele de la Fundaţia Triumful Inimii, nu fac acest lucru. Şi în sentinţa judecătorească dată în proces se spune că Primăria Bocşa a procedat în mod corect la calculul impozitului aferent clădirii Fundaţiei, în baza evidenţelor contabile. În plus, orice cetăţean care are un imobil trebuie să plătească impozit pe acesta. Ce ar fi dacă nu ar mai plăti nimeni dările pe care le are?“, a mai spus Pascu.

Lidia Almăjanu

16 Comments

 1.  Domnule primar,
  Constat cu regret ca ati inceput campania electorala inainte de vreme!!!Ati inceput-o cu stangul, atacand, asa cum numai cei fara caracter o fac, o fundatie umanitara care a facut,din 2003 pana astazi,mult bine tuturor oamenilor din orasul Bocsa. Spre a va trezi din amnezia de care,ca om politic,cred ca suferiti, va reamintim ceea ce toti locuitorii Bocsei stiu: in tot acest timp nu ati facut NIMIC pentru orasul nostru, iar acum in prag de noi alegeri, veniti sa ne hraniti cu iluzii desarte,de care ne-am saturat cu totii. Sunt ferm convinsa ca si dvs. stiti ca nu le veti realiza, asa cum in cei 10 ani de „domnie” dvs la Bocsa nu ati facut nimic,doar vorbe…Daca tot spuneti ca oamenii cu bani nu-si platesc datoriile la stat,de ce dvs. nu platiti nici un leu pentru proprietatile pe care le detineti – fiind singurul primar in functie din Romania care si-a acordat singur statutul de cetatean de onoare. Va reamintim ca unul din proiectele sociale ale Fundatiei este cel prin care am donat in fiecare an-nu doar in anii electorali asa cum altii,avizi dupa putere si bani o fac-peste 2000 de pachete cu alimente familiilor nevoiase din oras. Sunt oameni de care ar fi trebuit sa aveti grija,nu sa-i abandonati!Si totusi,din cate stiu, dvs. sunteti doctor in stiinte juridice si ar fi trebuit sa cunoasteti prevederile Codului fiscal,care scutesc de la plata impozitelor Fundatiile si Asociatiile Umanitare. Sau mai bine zis,stiti lucrul asta si l-ati aplicat in cazul unui alt ONG,care a beneficiat de scutiri de la plata impozitelor locale. Deci pentru altii se poate. Ati uitat si de faptul ca ati participat la inaugurarea Centrului de Zi Triumful Inimii si a Gradinitei Tinker Bell Bocsa, ambele finantate de catre Fundatie si unde in prezent sunt peste 100 de copiii!!!

  •   sunt un locuitor al orasului bocsa si am avut onoarea acum cativa ani sa-l cunosc pe domnul primar in functie,mai exact acum 10 ani.era un tanar entuziasmat , cu un caracter aparte , un om sincer , un om al cuvantului , promitator.nu stiu amanuntele numirii lui in functia de primar acum 10 ani dar as vrea sa va prezint o comparatie a unui om simplu care priveste aceasta situatie in care se afla acel tanar promitator de odinioara.acum 10 ani acest tanar promitator a intrat in viata orasului nostru.problema e ca mergea la serviciu cu o semicursiera , pleca de la domiciliul sau de langa podu mare si se intorcea la acelasi domiciliu…acum acest primar pleaca de la un domiciliu si se intoarce la unu din celelalte 40 sau cate o avea …cum ar suna …MA NUMESC MIREL PATRICIU PASCU SI SUNT DOMICILIAT IN …TOATA BOCSA SI IMPREJURIMI…si mai ceva acea semicursa avea viteze …doar ca vitezele s-au transformat in masini , ultimul racnet…aaa si va intrebati ce e cu bicicleta …ea acum e un cal in val de 40000 de euro…asta e o mica parte din ceea ce a reusit ca primar in cei 10 ani de mandat dar sa vorbim si despre oras ca a facut si in oras ceva…dar o data la 4 ani…e greu…acum sa fim seriosi …10 ani sunt 3650 de zile in 3650 de zile orasul nostru a mers pe o panta descendenta , s-au inchis interprinderile mari cum ar fi uzina si au crescut cei mici cum ar fi bejenaru , bocsan si toti cei ce au contribuit la bunul mers al orasului.oameni buni deschideti ochii ,e greu …e foarte greu sa nu recunoastem ca acest tanar promitator de acum 10 ani a inversat prioritatile , s-a dus la primarie si a muncit ptr el in loc sa lucreze pentru oras…la noi vine cu promisiuni ca va face si va drege…dar e vina voastra , a mea , a noastra ca ne lasam cumparati,folositi…nu mai avem nimic sfant, ne vindem…e urat dar ironia e ca il aratam cu degetul ,il barfim da r suntem una cu el ,pentru ca il votam , l-am votat ,ne-a cumparat..hai sa mai dam o sansa si altcuiva!

   •  Draga Caius, Mihai. Iosif, Petru Mirela, Ion, X, Y, Z ….

    Ale IT-ului nu sunt pentru oricine! Desi e tot mai mica varsta celor care utilizeaza calculatorul si netul.
    Pai, la comentariul „Caracter, onoare, sinceritate” ori semneaza Caius la 20 aprilie, ori Iosif la 22 aprilie … hotaraste-te cum sa te semnezi. Cred ca te-ai incurcat in Id-uri si parole si ai luat cu copy – paste textul de la dictare.
    Si mi-a mai sarit ceva in ochi: ” … nu mai avem nimic sfant, ne vindem…e urat dar ironia e ca il aratam cu degetul ,il barfim dar suntem una cu el ,pentru ca il votam , l-am votat ,ne-a cumparat..hai sa mai dam o sansa si altcuiva!”.
    Pai, cititorul va intelege urmatoarele: ca te-ai lasat cumparat de actualul primar, ca te-ai vandut … Si cititorul va mai intelege si faptul ca daca te-ai vandut o data, te vinzi si a doua oara … by the way, cum merge ‘piata” … se da bine la Fundatie ? Da’ cum, e o vaca noua de muls … cand va veti simti neindestulati si nesatui, la cine va mai vindeti ? Oh, ce intrebari imi pun … doar e cea mai veche meserie din lume!

    •  Poate ne vindem lui Jaba Lucian si surorii lui Kestner,ca sunt mari magnati in Bocsa!Nu stiu cum sa-i contactez, poate ma ajuti!

  •  Lidiuta draga,

   Vaz ca esti „informata”, asa ca te rog sa ne spui si noua, umili cetitori – dupa cum ar spune Tata Oancea – , cat se consuma cu cei 100 de copii? 200.000 de eu sau 300.000 de eu, iar din suma asta cat este alocat pentru fiecare copil? Hai ca daca raspunzi, ofer si recompensa!
   Si pana atunci, demarati o campanie cu fair-play (bun simt se numeste pe la noi) si fiti draguti si nu mai scoateti copii in fata, la recensamant cred ca ati declarat de sunteti cetateni romani, fara alta etnie … sau …????

 2.  Domnule primar,

  Pe langa faptul ca o sustin in cele spuse pe doamna Lidia vreau sa precizez si eu ceva:am fost si eu la dumneavoastra ca un simplu cetatean care este la zi cu taxele si impozitele pentru a va ruga sa-mi oferiti conform legii pentru tineri casatoriti un spatiu pentru ridicarea unei case.Bineinteles ca am fost refuzata ,dar intr-un mod subtil sub pretextul ca nu sunt spatii disponibile.Spre dezamagirea mea la un interval de 3,4 luni am aflat k mai multe locuri de case au fost distribuite multor altor persoane care spre deosebire de mine nu stau de 4 ani in chirie si nu se incadreaza in aceasta lege!Sa nu credeti ca daca suntem oameni simpli nu vedem ceea ce se intampla in jurul nostru.Deci nu cred ca sunteti in masura sa vorbiti de ceea ce este corectitudinea!

 3. Domnule primar,

  Pe langa faptul ca o sustin in cele spuse pe doamna Lidia vreau sa precizez si eu ceva:am fost si eu la dumneavoastra ca un simplu cetatean care este la zi cu taxele si impozitele pentru a va ruga sa-mi oferiti conform legii pentru tineri casatoriti un spatiu pentru ridicarea unei case.Bineinteles ca am fost refuzata ,dar intr-un mod subtil sub pretextul ca nu sunt spatii disponibile.Spre dezamagirea mea la un interval de 3,4 luni am aflat k mai multe locuri de case au fost distribuite multor altor persoane care spre deosebire de mine nu stau de 4 ani in chirie si nu se incadreaza in aceasta lege!Sa nu credeti ca daca suntem oameni simpli nu vedem ceea ce se intampla in jurul nostru.Deci nu cred ca sunteti in masura sa vorbiti de ceea ce este corectitudinea!

 4.  

  Referitor la numirea lui Pascu Patriciu Mirel in functia de primar,a fost o simpla intamplare ,fiind vice-primar trebuia sa preia mandatul de primar al primarului in functie Moldovan Petru Ioan, destituit din cauza unor legi ,,europene”, avand 2 cetatenii(romana si franceza).
  Un lucru foarte eficace pentru Mirel,s-a lansat in afacerile vietii lui.Era doar o introducere la ceea ce voiam sa va aduc la cunostiinta.
  Fiind bine instalat, cu ,, prieteni”la varf, incep afacerile:
  De fapt nu sunt afaceri ca nu are nimic pe numele lui. Cinste lui ca are o multime de prieteni, vorba vine,,prietenii la nevoie se cunosc”Lumea vorbeste ca ar avea un prieten din copilarie pe numele de Jaba Ion Lucian ,un om simplu , cetatean al Orasului Bocsa, care dintr-o data a avut sume de bani impresionante prin care a tranzactionat niste imobile din raza Orasului Bocsa. Multe dintre acestea au fost in perimetrul izlazului comunal, izlaz care din cunostiintele mele nu putea sa stea la baza unei reconstituiri a dreptului de proprietate la Legile Proprietatii.Localizarea acestor amplasamnte se regaseste pe Drumul Binisului , unde cetatenii batrani ai orasului recunosc ca a fost loc de pasunat pentru animale.Mai mult decat atat, persoanele care au fost improprietarite in mod abuziv in pasune, nu stiu in exactitate daca aveau drept de reconstituire la o suprafata atat de mare pentru care li s-au emis Titluri de Proprietate. Voi verifica in cazul in care institutiile abilitate imi vor pune la dispozitiile actele doveditoare. E secret de secret.Totodata tot in acest loc s-au vandut lui acest cetatean onest pe numele de Jaba o suprafata mare de teren. Ma intreb totusi de unde are un cetetean onest ca Luci Jaba ,atatia bani incat sa cumpere atatea imobile.
  Mi se pare ciudat totusi referitor la ce iti descriu ca anumite persoane carora li s-au emis titluri de proprietate, au fost reconstituite pe niste amplasamente care ulterior s-au vandut lui :JABA ION LUCIAN(amaratul ). Din intamplare acest Jaba este si un reprezentant legal al societatii SC AC MANAGEMENT SRL, firma aflata in administrare micutului Adrian Chebutiu si a sotiei sale , prin care din pasunea comunala a Orasului Bocsa i se atribuie dreptul de superficie cu titlu oneros pe o suprafata de aproximativ 60 de hectare. Asta nu e tot, constructia aflata in incinta pomiculturii se vinde la un pret de de nimic , unui cetatean de incredere al primarului in functie pe numele de Balean Octavian si sotia sa , in suprafata de 10000 de mp la un pret de aproximativ 4500 euro (0.45/euro/mp), pe cand cetatenilor care au gradini in apropierea acestuia li se cere 7 euro/mp la cumparare.Culmea afacerii legale este ca acest imobil cumparat de domnul Balean si sotia se vinde la mai putin de jumatate de an cu un pret de 10 ori mai mare domnului CHEBUTIU ADRIAN si SOTIEI ACESTUIA. Intrebare???????Oare valoarea adevarata
  ( care nu este si nici cea din urma) care o fi domnule primar????????? .Posibil ca valoarea imobilului si a activelor sa fie intregita de animalele domestice pe care le detine primarul in incinta plantatiei.Acum ar trebui sa inteleg de ce si Domnul Frunzaverde a fost pe lista de plata a SC AC MANAGEMENT cu suma de 60.000 de lei. Toate se leaga draga Caius, dar noi suntem prea mici sa daramam un sistem atat de mare.Cum a putut sa asfalteze drumul pana la conacul lui Chebutiu daca nu avea nici un interes?????? .E o intrbare la care ar trebui ca cetatenii din Biocsa sa primeasca raspuns. Si stai ca asta nu e tot.Nu stiu care a fost plata pentru titlu oneros prin care i s-a atribuit micutului Chebutiu plantatia. Mister total din partea consilierilor,(nu e mirare poate cand se scarpina si ridica mana la cap se considera ca e vot valid) nu am reusit sa aflu nimic, poate face Mirel stadionul de la Izvor si o sa vina Real Madrid sa-l inaugureze.
  Nu putea sa faca toate manevrele daca nu avea pe cineva in spate si de la ,, serviciu cadastru si agriucultura”, interesant , dar tot din auzite este ca un angajat al acestui serviciu ar fi vandut terenuri reconstituite la legile proprietatii, familiei lui, terenuri cu constructii pentru sume care constau intr-un apartament la Timisoara .

  •  Dle P.I.M … imi permit sa va sugerez o perioada de introspectie … stiti, tocmai au trecut Sfintele Pasti si poate vi-au cazut greu sarmalele … sau vinul … numai asa imi justific faptul ca ati uitat de cele peste 100 de ha … – ooops, I did it again – …. mai ales ca se apropie si o licitatie … au, buba mea!

 5.     Imi permit sa intervin in aceasta discutie care-l are in prim plan pe asa zisul „primar”al orasului. Imi exprim profunda dezamagire in ceea ce-l priveste pe domnul primar si empatizez cu celelalte personane care si-au exprimat punctul de vedere. Sper, si-mi doresc pentru mine si pentru viitori mei copii ca acest minunat oras sa redevina ceea ce a fost odata si tinerii care au plecat la facultate prin tara sa nu zica cand sunt intrebati cand mai vin acasa:”ce sa fac ma in Bocsa? imi place acasa,imi place orsul meu,as venii,dar ce sa fac?”. E foarte trist cand auzi asemenea opinii si personal imi doresc ca ceva sa se schimbe. Singurul raspuns pe care Mirel il are in ceea ce priveste funtionarea optima a cestui oras, in cazul lui absolut deficitara este:”nu sunt fonduri,nu primesc bani” si atunci ma intreb eu ca simplu cetatean al acestui oras, care zilnic trece prin el, cati bani iti trebuie sa vopsesti aceea constructie cu Bocsa care e la intrarea in oras, e inadmisibil ca primar sa nu vezi ca sunt lucruri care tin de estetica personala pana la urma si nu de fondurile primite.
  In ceea ce priveste acest articol cred ca nu e in masura sa acuze pe cineva de ceea ce chiar el face.
  Un alt lucru, deloc firesc e faptul ca domnul primar a inceput sa vorbeasca, a inceput sa arate ca exista desi a fost inexistent in ultimii ani si acest lucru datorandu-se faptului ca urmeaza o noua candidatura si nu ca ar avea o deosebita placere de a interactiona cu oamenii care i-au acordat increderea, la un moment dat
  Inchei prin a mentiona ca eram mai putin dezamagita de el daca avea vreo 50-60 de ani(nu ca as avea ceva cu acesti oameni,tot respectul) pentru ca as fi spus ca poate e depasit sau limitat si ca atat poate, dar cand primarul tau e tanar, cu asa zise perspective si planuri altele sunt asteptarile. Sper intr-un oras cu tineret caruia sa nu-i fie teama sa rosteasca numele lui,un oras viu cu oameni veseli, ceea ce Mirel nu ne mai poate oferii.

 6.  CARACTER , ONOARE , SINCERITATE.
  sunt un locuitor al orasului bocsa si am avut onoarea acum cativa ani sa-l cunosc pe domnul primar in functie,mai exact acum 10 ani.era un tanar entuziasmat , cu un caracter aparte , un om sincer , un om al cuvantului , promitator.nu stiu amanuntele numirii lui in functia de primar acum 10 ani dar as vrea sa va prezint o comparatie a unui om simplu care priveste aceasta situatie in care se afla acel tanar promitator de odinioara.acum 10 ani acest tanar promitator a intrat in viata orasului nostru.problema e ca mergea la serviciu cu o semicursiera , pleca de la domiciliul sau de langa podu mare si se intorcea la acelasi domiciliu…acum acest primar pleaca de la un domiciliu si se intoarce la unu din celelalte 40 sau cate o avea …cum ar suna …MA NUMESC MIREL PATRICIU PASCU SI SUNT DOMICILIAT IN …TOATA BOCSA SI IMPREJURIMI…si mai ceva acea semicursa avea viteze …doar ca vitezele s-au transformat in masini , ultimul racnet…aaa si va intrebati ce e cu bicicleta …ea acum e un cal in val de 40000 de euro…asta e o mica parte din ceea ce a reusit ca primar in cei 10 ani de mandat dar sa vorbim si despre oras ca a facut si in oras ceva…dar o data la 4 ani…e greu…acum sa fim seriosi …10 ani sunt 3650 de zile in 3650 de zile orasul nostru a mers pe o panta descendenta , s-au inchis interprinderile mari cum ar fi uzina si au crescut cei mici cum ar fi bejenaru , bocsan si toti cei ce au contribuit la bunul mers al orasului.oameni buni deschideti ochii ,e greu …e foarte greu sa nu recunoastem ca acest tanar promitator de acum 10 ani a inversat prioritatile , s-a dus la primarie si a muncit ptr el in loc sa lucreze pentru oras…la noi vine cu promisiuni ca va face si va drege…dar e vina voastra , a mea , a noastra ca ne lasam cumparati,folositi…nu mai avem nimic sfant, ne vindem…e urat dar ironia e ca il aratam cu degetul ,il barfim da r suntem una cu el ,pentru ca il votam , l-am votat ,ne-a cumparat..hai sa mai dam o sansa si altcuiva!

  • Dle Caius, nu te cunosc si nu cred ca ar suferi cultura mea daca horoscopul v-ar scoate in calea mea.
   Am locuit pe vremea vechiului regim in apropierea familiei Pascu si culmea si pe vremea aceea aveau doua masini.
   Afirmatii gratuite de genul are 40 sau 50 de case … asta si eu pot afirma despre oricine. Vedeti dumneavoastra, traim intr-o societate in care mortii se acopera cu pamant si vii cu hartii, asa ca haideti sa verificam la serviciul impozite si taxe cate imobile figureaza pe numele lui Pascu Mirel.
   Si mai traim in aceeasi societate in care functioneaza institutii de creditare, gen banci si societati de leasing, prin care orice persoana poate face achizitii. Exista credite de nevoi personale. Exista o gramada de produse care sa satisfaca orice client. Nu-i complicat!
   E jenant sa aratam cu degetul, sa terfelim, sa judecam si culmea, doar in prag de camapanie electorala si in timpul sau, de parca ar fi vremea judecatii de apoi! Asa cum am mai afirmat, nu este deloc constructiv si nici nu face cinste! Spuneti sa mai dam o sansa altcuiva … foarte bine … dar cui, dle Caius, cui? Si eu si cu siguranta si celilalti electori ar vrea sa stie CUI? Si pana vom afla, comentarii cu vadita rea vointa, pornite din complexe, frustrari sau, si mai grav, lipsa de maturitate nu vor avea alt destinatar decat tomberoanele ( aduse de primar ), acolo unde ajung flaierele acestui pustiulica pricopsit cu ambitii de marire!

 7.  Spre deosebire de dumneavoastra imi exprim parerea si vreau sa va aduc la cunostinta ca ceea ce fac e o simpla parere a unui cetetean…am zis 40 sau 50 de prop si tu ai spus sa ma uit cate are pe numele sau…sa fim seriosi nu pot sa comentez …e penibil, mai departe …da m-am vandut unor promisiuni electorale , de un trai mai bun de o viata mai usoara intr-un oras mai frumos…spre deosebire de dumneata nu sunt un intretinut al domnului primar si nu sunt pus sa scriu de nimeni decat de constiinta mea spre deosebire de tine…in leg cu pragul campaniei electorale …pai acum a vorbit domnul tau primar ca pana acum toate bune si frumoase …asa ca lasa-ne domne si vezi de treburile tale …eu inteleg ca esti pus de domnu sa scri dar lasa-ne sa speram ca o sa avem parte de o schimbare de care noi avem nevoie , tu nu si dak tot va fi schimbare poate dispari si tu din peisaj ca incepi sa dai rateuri si nu e bine.iti doresc campanie placuta si dak vrei sa ma cunosti o sa ai ocazia…dar mai bine nu ca nu vreau sa am de a facere cu acolitii primarului , cei care au adus orasul in starea asta.si tu esti multumit , te complaci , iti convine , iti place …evident vrei o schimbare de masina sau casa asa ca vezi de treaba ta.

Adaugă comentariu