Caraş-Severin, RomaniaREŞIŢA – Asta spunea primarul Ioan Popa, după ce un şofer şi-a urcat maşina pe un trotuar proaspăt reabilitat şi modernizat, parcându-şi maşina pe spaţiul verde!

Nu de puţine ori, imaginea şi avutul public al urbei au avut de suferit de pe urma vandalismelor şi a nepăsării. Municipalitatea investeşte ciclic în repararea staţiilor de autobuz ale căror geamuri sunt sparte periodic, suportă reparaţia şi înlocuirea elementelor distruse – de regulă, peste noapte – din locurile de joacă, sau înlocuieşte florile şi jardinierele din peisajul urban, sparte sau rupte de diverşi teribilişti. Parcă ne-am obişnuit cu acest tip de vandalism, însă recent chiar primarul Ioan Popa reacţiona vizavi de atitudinea unor tineri care spărgeau seminţe în parcurile din Govândari, aruncând cojile şi ambalajele pe jos.

Acum, însă, reacţionează din nou, după o situaţie deloc normală produsă pe strada Gratz, a cărei zonă a fost nu demult reabilitată în Luncă: „Pe strada Gratz din Reșița a fost semnalată, vineri, o abatere de la normele rutiere în sensul că un șofer a intrat pe trotuar și a parcat pe spațiul verde. După verificările făcute de Poliția Locală, s-a constatat faptul că respectivul conducător auto a încălcat mai multe reguli prevăzute de HCL nr. 60 din 2020. Șoferul a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 5.000 de lei. De asemenea, se va solicita în instanță recuperarea pagubelor provocate spațiului verde, precum și pentru murdărirea pavajului de pe strada Gratz. Îi avertizăm, pe această cale, pe toți cei care consideră că a respecta regulile este un moft că nu vom manifesta nicio forma de empatie când vine vorba de sancțiuni!“, a subliniat primarul Ioan Popa.

JCS-A.M.