Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Demisii la indigo pentru doi oameni aflaţi la cârma unor instituţii de cultură. După ce săptămâna trecută Liubiţa Raichici, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură, îşi anunţa demisia din toate funcţiile deţinute în PDL, dar şi intenţia de a-l urma pe Sorin Frunzăverde, un gest similar a fost făcut miercuri de Nicolae Vlădulescu.

Motivul? Acelaşi cu cel al Liubiţei Raichici: incompatibilitate cu actuala conducere a PDL. „Mă retrag din PDL pentru că cei alături de care am construit acest partid nu mai sunt azi aici, din motive comune cu ale mele. PDL-ul a degenerat foarte mult ca şi formaţiune politică. Îi spuneam cu ceva ani în urmă domnului Sorin Frunzăverde că dacă un partid stă într-un om, atunci nu mai e partid, ci SRL. Ceea ce s-a şi dovedit. Când pleacă un individ, un partid nu are voie să se dărâme, pentru că el e făcut din electorat nu din oameni politici. Oamenii politici fiind emanaţia electoratului. Dacă o grupare de oameni poate să determine un electorat întreg să-şi schimbe opinia politică, înseamnă că aici nu mai avem de-a face cu o politică de masă, ci cu o manipulare de masă“, a explicat Nicolae Vlădulescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Directorul teatrului mai spune că nemulţumirea faţă de PDL este mai veche, încă de pe vremea Guvernului Boc. „În mai multe dăţi am spus că sunt obstrucţionat prin măsurile politice luate de guvern, în sensul că mă aduc la limita legalităţii. Trebuie mereu să inventez tot felul de tumbe şi giumbuşlucuri pentru a rămâne pe poziţia de lider pe zona de Vest. Administrativ, sunt legat de mâini şi de picioare. Nu am voie să angajez, şi nici să fac investiţii. Paradoxal, în ultimii doi ani, am fost pe primele locuri din zona de vest a ţării. Însă, numai noi ştim în ce condiţii am reuşit acest lucru, pentru că am actori care joacă pe 400 de lei“, a precizat Nicolae Vlădulescu.

Sătul de toate astea, directorul teatrului se dezice de politica făcută de PDL, despre care spune că nu este partidul de dreapta pe care-l credea, ci o formaţiune politică cu oameni obtuzi. Totuşi, precizează că „nu mă dezic de nici un coleg din PDL care are simţul măsurii şi realizează că acest partid nu a făcut multe lucruri bune, ci a îngreunat şi a pus frâne iniţiativelor şi investiţiilor“.

Înainte de a-şi încheia pledoaria, Vlădulescu a anunţat că va sta alături de Sorin Frunzăverde pentru că „ne cunoaştem de mult timp, şi facem aceeaşi politică de 20 de ani. Dacă acesta va avea nevoie de ajutorul meu, voi trece la PNL, iar dacă nu, voi rămâne independent!“.

Roxana Bălan Nafiru