Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Până la sfârșitul anului 2015, municipiul Caransebeș va avea o nouă stație de epurare.

De câteva zile, constructorul care a câștigat licitația pentru realizarea stației a început să-și organizeze șantierul în zona Racovița. Noua stație de epurare va fi construită pe amplasamentul celei vechi, care va fi demolată complet.

Actuala stație, construită între anii 1970-1980, nu mai are capacitatea suficientă iar tehnologia se află într-un stadiu avansat de degradare. Pe lângă stația propriu-zisă, se va construi în apropiere și o clădire laborator pentru monitorizarea corespunzătoare a calității apelor uzate. Potrivit proiectului, noua stație a fost concepută pentru a face față unei populații de aproape 30 de mii de locuitori iar investiția se ridică la 33,8 milioane lei”, a precizat responsabilul de proiect din partea AquaCaraș, Marius Ionescu.

Inițial, construcția noii stații de epurare ar fi trebuit demarată în 2013, însă aceasta a fost întârziată din cauza unor litigii de natură juridică. Fondurile provin dintr-un proiect european accesat de administrația județeană în parteneriat cu cele două municipii și șase orașe din Caraș-Severin, prin care se mai reabilitează și rețelele de apă și canalizare.