Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deşi mai au suficient timp la dispoziţie pentru a-şi plăti dările, oamenii au format şi ieri cozi în faţa Serviciului de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Reşiţa.

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, pensionarii sunt cei mai conştiincioşi contribuabili. Oamenii s-au trezit cu noaptea-n cap pentru a veni, dis-de-dimineaţă, la Serviciul de Taxe şi Impozite.

„Nouă ne place să începem cu dreptul noul an, aşa că ne plătim toate datoriile încă din prima lună. Suntem din Cuptoare, şi pentru că am avut treabă la oraş azi (n.r. – 9 ianuarie) ne-am gândit să rezolvăm şi această problemă“, ne-a spus pensionarul Vasile Lazăr. Şi pe Maria Şerbănescu am întâlnit-o tot la coadă. Femeia ne-a povestit că aşa procedează în fiecare an, pentru a nu plăti penalităţi sau alte majorări.

„Ştiu că taxele se pot plăti până în martie, dar mie îmi place să mă achit cât mai repede de datorii, iar dacă acum am avut şi timp, şi bani… Nu este nici un bai dacă stau puţin la coadă, că merge destul de repede“, ne-a mărturisit Maria Şerbănescu. Reamintim că, persoanele care-şi achită toate dările locale în primele două luni ale anului, scapă şi de penalităţile şi majorările de întârziere pentru eventualele datorii din urmă.

Adaugă comentariu