Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În prima etapă a Ligii I de fotbal în sală, Muncitorul Reșița – Progresul Focșani 8-2 (4-1).

După o pauză de cinci ani, municipiul de pe Bârzava a revenit în prima ligă de fotbal în sală. Muncitorul Reșița este echipa care va încerca să facă o figură frumoasă în noul sezon competițional. În acest moment, este singura formație din Reșița care activează la nivelul primei ligi. În etapa de debut, reșițenii au întâlnit la Sala Polivalentă pe Progresul Focșani, de care au dispus într-o manieră entuziasmantă cu scorul de 8-2 (4-1), la această partidă asistând aproximativ 500 de spectatori.

Flavius Costescu a fost unul dintre remarcații partidei, cu golurile din minutele 7, 9 și 32, dar și cu pasa de gol pentru reușita lui Mihuțescu din minutul 35. De asemenea, Casian Doană a marcat un gol și dat două pase decisive. Muncitorul a condus cu 3-0, după două goluri consecutive marcate de Costescu și reușita lui Casian Doană, din minutul 13, în urma unei acțiuni individuale pe stânga. Stratulat l-a învins apoi pe Giurcanu cu un șut imparabil, la vinclu, de la aproximativ 12 metri, iar după o acțiune colectivă cu mingea circulând pe traseul Bârcean-Doană-Ilaș, ultimul a stabilit scorul pauzei, 4-1 pentru Muncitorul.

În repriza secundă, Mozici duce scorul la 5-1, în minutul 25, Ilaș înscrie în minutul 29 cu un șut pe centrul porții, Costescu a marcat pentru 7-1 în minutul 32, iar Mihuțescu a înscris golul opt, în minutul 35. Focșeneanul Stratulat a mai marcat un gol în ultimele secunde și s-a încheiat Muncitorul – Progresul Focșani 8-2. „Tinând cont de faptul că am început perioada de pregătire foarte târziu, ne-am strâns cu o lună înainte de începerea campionatului, vreau să felicit băieții că au reușit să pună în practică ce le-am cerut la antrenamente, a spus directorul tehnic al echipei Muncitorul, Viorel Lolea. A trecut luna de pregătire, am făcut un meci neașteptat de bun, dat fiind faptul că mulți dintre băieții noștri nu au mai jucat la futsal la un nivel așa de înalt.“ Muncitorul: Giurcanu, Ilaș, Bârcean, Pitaru, Mozici, E. Lolea, Mezin, Costescu, Urlică, C. Doană, Mihăeș, Sturzu, Mihuțescu, Rarinca.

În etapa viitoare, Muncitorul Reșița va juca luni, 15 septembrie, de la ora 18, în deplasare cu Spicom Sfântu Gheorghe.