Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin pune la bătaie, pentru proiectare și execuție, 9,77 milioane de lei, fără TVA!

Achiziția serviciilor de proiectare și de asistență tehnică, precum și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Modernizare DJ 571C Naidăș-Petrilova“ a fost scoasă la licitație pe SICAP, atribuirea urmând să se facă în baza celui mai bun raport preț/calitate. Valoarea totală estimată a achiziției este de 9.778.658,04 lei, iar durata contractului va fi de 12 luni.

Ce cuprinde contractul? Serviciile de proiectare (240.000 lei) asistența tehnică din partea proiectantului (30.000 lei), precum și execuția de lucrări, împărțită în cheltuielile investiției de bază (9.276.739,55 lei) și organizarea de șantier (231.918,49 lei), toate fără TVA). Investiția se realizează din fonduri bugetare, iar termenul limită până la care se pot depune ofertele este data de 11 martie, la ora 15, moment la care va avea loc și deschiderea eventualelor oferte în SICAP.

Amintim că este vorba despre una dintre investițiile Consiliului Județean, blocate la mijlocul anului trecut de opoziția social-democraților. Atunci drumul se afla pe o listă de 9 priorități ale CJ, neprinse în alte finanțări, la poziția 4. „DJ 571C, Naidăș-Petrilova, unde avem două tronsoane, unul de 3 kilometri, care este pietruit și ar trebui asfaltat, și o porțiune chiar la intrarea în țară, unde ne facem de râs că vama e funcțională și e drum de pământ, pe o porțiune de aproximativ 2 kilometri, unde l-am trecut pentru pietruire.“, spunea atunci Romeo Dunca, președintele CJ. În acea perioadă, în ședințele forului județean care au urmat, cetățenii din Poiana Mărului, cei din zona Răcășdia-Vrăniuț sau Naidăș-Petrilova au putut vedea, în direct, blocajul creat de opoziția de atunci vizavi de investițiile în drumuri. Petrilova era unul dintre cazurile care meritau subliniate, pentru că deși primarul și viceprimarul sunt de la PSD, cetățenii de acolo au fost tratați cu spatele de către reprezentanții social-democraților de la județ.

Astăzi, Romeo Dunca a mai reacționat o dată și e convins că în urma licitației prețul va fi unul corect, cu economii pentru  bugetul județean: „Deși e doar un drum județean de pământ și pare neinteresant, conform susținerii consilierilor PSD prin vocea dlui Crina, legătura dintre Naidăș și Petrilova are importanța ei. Intrarea în țară dinspre Serbia poate fi legată cu zona turistică a Cheilor Nerei prin acest nou drum care se dorește a fi făcut. Bugetul necesar trecut în documente și care înseamnă o sumă importantă, sunt convins că va suferi modificări substanțiale în jos. Deoarece orice competiție corectă duce în final la stabilirea prețului corect. Mai vorbim în martie…“

JCS-A.M.