Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Peste 260 de polițiști, 653 de sancțiuni contravenționale, peste 250.000 de lei în amenzi – acesta este scurtul bilanț al minivacanței de Sfânta Maria!

Potrivit Poliției județului, în perioada 12-15 august, oamenii legii au fost zilnic la datorie și au derulat 71 de acțiuni și controale. În plus, „în urma abaterilor constatate la regimul rutier, au fost reținute 30 de permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare. De asemenea, în cadrul acțiunilor polițiștii au desfășurat și activități informativ-preventive în trafic, împreună cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de droguri și substanțe psihoactive. 13 conducători auto au fost testați cu aparatele Drugtest, rezultatele fiind negative în toate cazurile. În această perioadă, polițiștii au intervenit la 236 de solicitări, dintre care 199 primite prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112. Totodată, au fost înregistrate 49 de infracțiuni, dintre care 11 infracțiuni la regimul circulației rutiere“, transmite Poliția județului.

Ca exemplu, oamenii legii prezintă cazul unui bărbat de 31 de ani, care a fost surprins conducând fără permis un autoturism pe o stradă din comuna Târnova. Mai mult decât atât, autoturismul figura ca radiat din circulație, iar numărul de înmatriculare era deja atribuit altui autovehicul. Iar la testarea cu etilotestul, aparatul a indicat un rezultat de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Față de bărbatul de 31 de ani a fost dispusă reținerii pentru 24 de ore, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului“, au încheiat cei de la IPJ Caraș-Severin.

JCS-A.M.