Ministrul de Interne: Poliţia Română a împiedicat un asasinat la comandă! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Marcel Vela a prezentat într-o conferință de presă mai multe acțiuni importante ale polițiștilor din ultimele zile, soldate cu prinderea unor infractori extrem de periculoși!

Una dintre acestea chiar aseară când, potrivit ministrului de Interne, poliţiştii şi procurorii au realizat o acţiune operativă de amploare ce a vizat o grupare organizată implicată în traficul de droguri şi spălare de bani. Mai mult, în urma acesteia a fost împiedicat și un asasinat la comandă, cu iz de cocaină.

„Gruparea are implicaţii în mai multe ţări, pe trei continente, inclusiv în România. Au participat poliţişti, investigatori şi procurori din SUA. Au fost efectuate trei acţiuni de prindere în flagrant şi percheziţii domiciliare. Au fost depistate trei persoane urmărite internaţional prin Interpol. Asupra unuia dintre suspecţi a fost găsită suma de 50.000 de euro şi actele a două imobile, reprezentând plata unei imense cantităţi de cocaină care ar fi trebuit să tranziteze România. În urma activităţilor desfăşurate de procurori, poliţiştii au reuşit să împiedice un asasinat comandat de un cetăţean român. Se pare că acesta plătise membrilor grupării o sumă de bani pentru ca aceștia să comită omorul. Au fost verificate 18 persoane. Au fost confiscate 150.000 de dolari și o armă letală cu muniţia aferentă. Felicit anchetatorii români şi procurorii DIICOT! Avem oameni bine pregătiţi!”, a explicat ministrul Marcel Vela.

JCS-Nina Curița