Caraş-Severin, Romania

Ministrul Marcel Vela s-a reîntors din vizita de o zi din Afganistan, în care a vrut să transmită un mesaj de recunoștință pentru misiunea acestora la mii de kilometri de țară.

Ministrul Marcel Vela s-a întâlnit, la Kabul, cu cei 24 de jandarmi români care reprezintă Ministerul Afacerilor Interne, ce participă la misiunea ”Resolute Support”, cărora le-a oferit cadouri tradiţionale și cu care a discutat aspecte legate de activităţile curente şi misiunile viitoare din Afganistan.

„Am revenit din Afganistan și vă spun cu mâna pe inimă că sunt mândru de militarii noștri din MAI și MApN, despre care conducătorii forțelor aliate au avut numai cuvinte de apreciere. Ei sunt cei care, în cel mai profund mod, în fiecare zi, simt și știu care este prețul pentru ca libertatea și democrația să fie apărate. Am fost în pragul Sărbătorilor de iarnă alături de jandarmii Ministerului Afacerilor Interne dislocați în teatrul de operații din Kabul, pentru a le transmite un mesaj de recunoștință și a le ura zile liniștite și misiuni fără evenimente. Ei reprezintă cu cinste Ministerul Afacerilor Interne și sunt adevărata emblemă a Jandarmeriei Române! România este furnizor de securitate și democrație în lume și datorită acestor tineri minunați, apreciați de către toți partenerii din Afganistan. La plecare, le-am ordonat să se întoarcă cu toții sănătoși acasă!”, a spus ministrul Marcel Vela la reîntoarcerea în România.

În cadrul vizitei, ministrul Afacerilor Interne a mai avut și o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai NATO, fiind discutate aspecte de interes privind Misiunea ”Resolute Support”.

JCS-Nina Curița