Ministerul de Interne va avea un spital nou - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA. Anunțul a fost făcut ministrul Marcel Vela, potrivit căruia noul spital va avea și o bancă de plasmă covalescentă unde vor putea dona toți angajații MAI care au avut Covid-19. Șeful MAI a anunțat construirea unei noi unități medicale după ce un teren al Academiei de Poliție a fost trecut în proprietatea Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”!

„Planul de dezvoltare a sistemului medical al Ministerului Afacerilor Interne are ca obiectiv final realizarea unui nou spital. Am făcut un prim pas, punând piatra de temelie, prin faptul că un teren al Academiei de Poliţie a fost trecut în proprietatea spitalului. Vă anunţ, în premieră, că luna viitoare vor începe procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate. În cadrul acestui nou spital va funcţiona şi centrul de transfuzii, care va avea în viitor şi o bancă de plasmă”, a declarat Vela, la inaugurarea Punctului mobil de colectare de plasmă convalescentă de la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI.

Ministrul a precizat că la acest punct mobil vor putea dona plasmă covalescentă toți angajații MAI care au avut Covid-19 și care îndeplinesc condițiile medicale, iar beneficiarii vor fi toți pacienții care au nevoie de plasmă.

„O idee aparent imposibilă, așa cum ar spune doamna doctor Alida Moise, care chiar dacă și-ar fi dorit, în calitate de medic și ca manager, să ajungă să vadă acest vis împlinit, nu credea că va primi sprijinul necesar. Am analizat toate implicațiile acestui proiect, beneficiind și de sprijinul Guvernului și a întregului colectiv medical, am pornit la drum cu speranța că vom putea lăsa în urma noastră un vis împlinit: un spital nou și o bancă de plasmă. Dacă unii dintre cei greu încercați au avut șansa să se vindece, trebuie să oferim această șansă și semenilor noștri care au în continuare nevoie de ajutor. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la materializarea acestui proiect”, a mai spus Vela.