Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Și cărășenii au ocazia să afle care este semnificația diferitelor tipuri de semnale transmise în situații extreme, prin intermediul sirenelor!

Salvatorii pun în scenă, miercuri, de la 10.00, la 11.00, exercițiul de alarmare publică „Miercurea sirenelor“, pentru verificarea funcționării acestora. Acesta se derulează la nivel național, iar simulările au atât rolul de a verifica echipamentele acționate în mod centralizat, cât și cele cu acționare locală.

„Înștiințarea, avertizarea, prealarmarea și alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor. Principalele semnale care trebuie cunoscute de către populație sunt: alarmă la dezastre – 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele; prealarmă aeriană – 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele; alarmă aeriană – 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele; încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările transmise de către inspectoratul pentru situații de urgență și administrațiile publice locale.“, transmite ISU „Semenic“.

JCS-A.M.