Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Reșița și-a luat revanșa în fața Caransebeșului după eliminarea din Cupa României! Metalul a învins sâmbătă pe terenul vecinei de județ cu 3-1, după o partidă pe care au controlat-o aproape în întregime.

Gugulanii au început mai bine și au deschis scorul încă din minutul 5 prin Ologu, care a șutat sec de la 18 metri la colț, în stânga portarului Zimmerman.

Gazdele puteau să se desprindă în minutul 30, când Goșa a reluat din careul mic peste poarta reșițeană. Și cum ocaziile se răzbună, 4 minute mai târziu Lupu face un henț în propriul careu iar Feher transformă cu ceva emoții lovitura de la 11 metri, 1-1, scor cu care s-a intrat la cabine.

După pauză, liderul Seriei a II-a s-a instalat cu aproape toată echipa în jumătatea gazdelor care au preferat să se apere și să iasă pe contraatac, însă fără a pune în prea mare pericol poarta oaspeților. Reșița a făcut 2-1 în minutul 80, când același Feher a reluat de la 15 metri peste portarul Rusu.

Chiar și cu Ciucă eliminat, tot oaspeții au mai inscris odată până la final, prin Octavian Vasile, în urma unei acțiuni personale de toată frumusețea. Scor final, FC CaransebeșMetalul Reșița 1-3, iar rosso-nerii își păstrează, cel puțin până etapa viitoare, primul loc în Seria a II-a.

Antrenorul Sorin Bălu i-a trimis în teren pe Rusu – Săulescu, Goşa (cpt.), Dicu (min.80 Barbu), Manea, Lupu(min. 67 Himcinschi), Precup, Suru, Poiană(min. 46 Bușu), Ologu și Gafiţa în timp ce Daniel Oprița a început cu Zimmermann (cpt.) – R. Cristian, Ciucă, Ciobanu, Aniţoiu, Vasile, Enescu, Feher, Stoica (min. 89 Popescu), Manole (min. 67 Roman) și Buhăescu (min. 85 Neagoe).

Superioritatea de pe tabela de marcaj s-a văzut apoi și la conferința de presă. Antrenorul reșițenilor, care de data aceasta nu a mai refuzat să discute cu ziariștii așa cum a făcut-o la meciul din Cupa României, a declarat că scorul cu care a câștigat echipa sa a fost unul mic. „Au dat gol dintr-o întâmplare, le-am și spus la pauză băieților că le dăm 4-5, că așa merită. Au aruncat mingile pe Gafița și Ologu, în rest din întâmplare. Știam că dacă punem presiune pe ei, o să aibă probleme. Era mare ghinion dacă nu câștigam această partidă”, a spus Oprița după meci.

caransebes-metalul

Antrenorul gazdelor, Sorin Bălu, extrem de supărat pe unii din jucătorii săi, a declarat că Reșița a arătat că în acest moment este echipa mai bună. „Am început foarte bine jocul, am pus presiune, am avut ocazia să facem 2-0 când Goșa a dat din 2 metri peste poartă, după care i-am băgat în joc. Lupu a greșit ca un începător, a pus mâna pe minge. După pauză ne îndreptam către un egal pe care eu îl consideram echitabil însă accidentarea lui Dicu a făcut să ne pierdem marcajul în zona centrală, fapt de care adversarul a profitat. Trebuie să recunoaștem, astăzi Reșița este mai bună. Despre arbitraj nu am ce să spun, nu arbitrajul ne-a pierdut meciul”, a concluzionat Bălu.

Superioritatea reșițenilor a fost recunoscută la final de meci și de primarul Caransebeșului, care a anunțat însă că la FC Caransebeș urmează măsuri radicale. „Astăzi Metalul a jucat mai bine, a câștigat și și-a luat revanșa pentru înfrângerea din Cupa României. Sincere felicitări și le urez băieților succes în continuare. La echipa noastră ceva nu funcționează și cred că vom lua urgent câteva măsuri radicale care să readucă echipa în prima jumătate a clasamentului”, a precizat și Marcel Vela.