Masca şi restricţiile au adus amenzi de 20.500 de lei într-o singură zi - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cum respectă cărăşenii măsurile impuse, obligativitatea măştii, izolarea sau restricţiile impuse pentru evenimente? Putem trage rapid o concluzie analizând datele transmise de Poliţia judeţului, după doar o zi de controale!

Creşterea alarmantă a numărului de cazuri a scos din nou autorităţile în stradă, pentru controale. În activităţi au fost angrenaţi 136 de poliţişti şi poliţişti locali, fiind verificate 66 de societăţi comerciale şi 97 de mijloace de transport, fiind legitimate peste 950 de persoane. Au fost vizate în special mijloacele de transport în comun, inclusiv microbuzele şcolare, dar şi zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţele, târgurile şi terasele, unde oamenii legii au vrut să vadă în ce măsură sunt respectate măsurile impuse pe durata stării de alertă.

În acest context, pentru abaterile constatate într-o singură zi, au fost aplicate 125 de sancţiuni contravenţionale, amenzile cumulând 20.500 de lei.

„Dintre acestea, 103 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală și una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, opt operatorilor autorizați/transportatorilor de persoane pentru nerespectarea măsurilor impuse, şase operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, şapte persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și vă reamintim că acest lucru este obligatoriu pe întreg teritoriul județului, în conformitate cu prevederile Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin Nr. 32/13.03.2020. De asemenea, recomandăm cetățenilor să respecte modul de organizare a evenimentelor și să nu se expună la riscuri. Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare a respectării măsurilor impuse nu este aplicarea de sancţiuni! Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege. Suntem şi vom fi prezenţi permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!“, ne asigură Poliţia judeţului.

JCS-A.M.