Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În cadrul conferinţei de presă susţinută joi de o parte a conducerii Partidului Naţional Liberal Caraş-Severin au fost abordate mai multe subiecte.

Întrebat despre proaspăta investitură a Guvernului, preşedintele organizaţiei judeţene, Marcel Vela, a apreciat că „noul guvern, proaspăt votat este o încercare a actualei puteri de a mai salva ceva din scăderea dramatică din sondaje. Domnul Marko Bela este tot viceprim ministru. UDMR-ul e ca pătrunjelul în ciorbă, în toate guvernele. Dacă PD-L s-a retras, nu înţeleg de ce nu a plecat şi Marko Bela. Consider asta o discriminare pozitivă. Nu am nimic împotriva etniei maghiare. Acum că au venit nişte tineri în Guvern, aştept să văd ce vor face“, a precizat Vela.

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Ghiţă Românu, a prezentat calculele făcute pentru candidaţii de primari şi consilieri locali.

„Din oraşele şi comunele judeţului, 95% au fost definitivaţi pe cele trei partide PNL, PSD şi PC. PNL-ului, fără cei 5% nedefiniţi, îi revin, ca şi candidaturi 32 de comune din cele 69, două oraşe sigure şi alte două oraşe unde vom face sondaje de opinie. Am împărţit teritoriul în nouă zone. Până în 20 februarie va fi bătută în cuie situaţia cu candidaţii“, a precizat Românu.

La nivel judeţean, după negocierea de sâmbătă cu delegaţia PSD, candidatul la Consiliul Judeţean este Ioan Popa, iar în lista de consilieri judeţeni, în primii 18, pe listă sunt nouă membri ACD (PNL-PC) şi nouă ai PSD.

„Avem candidat la Anina pe Gheorghe Românu, la Caransebeş, la Oraviţa (unde este un sondaj în curs). Sunt în discuţii Oţelu Roşu şi Băile Herculane pentru sondajele de opinie. La Reşiţa, în baza negocierilor la nivel naţional al USL, va fi candidat la primărie din partea PSD“, a precizat Marcel Vela.