Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 12 care au sărit calul, depășind limita de viteză cu peste 50 sau chiar 70 de km/h, au încasat și o amendă groasă, și au rămas și fără permis, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice!

„Speed marathon“ a însumat 24 de ore de acțiuni ale polițiștilor pe linia regimului legal de viteză, vizând arterele cele mai tranzitate ale județului. Scopul final declarat? Prevenirea accidentelor provocate de viteza excesivă, care rămâne regina cauzelor accidentelor rutiere. De fapt, acțiuni similare s-au derulat simultan la nivel național, dar și european, făcând parte din Planul de operațiuni Roadpol pentru anul 2024.

„Timp de 24 de ore au fost folosite toate aparatele radar din dotarea Poliției Rutiere, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 432 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor de viteză. 12 conducători auto au depășit limita de viteză cu peste 50, respectiv peste 70 de km/h, motiv pentru care le-a fost suspendat și dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe lângă sancțiunea contravențională cu amendă aplicată. Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum sau trafic rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în Caraș-Severin. În 2024, 10 accidente rutiere s-au produs din cauza vitezei, în urma cărora 4 persoane au fost rănite grav, 12 rănite ușor și nu a fost înregistrat niciun deces. Numărul accidentelor produse pe fondul vitezei este în scădere cu aproximativ 40% față de cele înregistrate în primul trimestru din 2023. Fiți responsabili în trafic! Conduceți prudent și în siguranță! Acțiunile polițiștilor pentru impunerea respectării regimului legal de viteză continuă și în acest sfârșit de săptămână!“, transmite Poliția județului.

JCS-A.M.