Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Datoriile spitalului caransebeșean au scăzut sub 5 milioane de lei, de la 15 unde erau cu ceva vreme în urmă, asta după managementul impus de Adrian Dumbravă!

Vestea a ajuns și la urechile consilierilor locali, unii dintre ei chiar contestatari ai lui Dumbravă și ai stilului impus de acesta la conducerea Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC). „Eu am fost cel mai mare contestatar al dlui Dumbravă, dar am auzit că spitalul și-a revenit, de la 15 milioane datorii la 5 milioane. Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului!”, l-a gratulat liberalul Puiu Paica pe managerul SMUC.

Prezent în sala de ședințe, Adrian Dumbravă a explicat aleșilor locali situația financiară a spitalului, declarându-se optimist că în primăvara viitoare s-ar putea ajunge la zero datorii. „Așa este, datoriile s-au redus. Pe datele pe care le avem azi, putem să spunem că am ieșit de pe arierate. Pe cifrele noastre din contabilitate avem de încasat de la Casa de Asigurări de Sănătate 2,5 milioane de lei pe serviciile de luna trecută, ne-au dat astăzi (vineri, 27 octombrie – n.r.) 1 milion, au rămas 1,5 milioane. Datoria nostră totală e în jur de 4,8 milioane de lei, fără 2,5 milioane de la Casă, înseamnă o datorie de 2,3 milioane, una peste alta, asta e situația spitalului. Mai avem ceva de primit și de la Primărie, sume pe care ni le-ați aprobat, putem discuta să le punem în bugetul de anul viitor, cam 1,4 milioane și doar o parte dacă s-ar putea să intre anul acesta, 300-400 de mii de lei, ca să încheiem lucările de la Radiologie. Contractul nostru cu Casa se încheie la 31 decembrie, în fiecare an s-a mers pe act adițional, dacă noi rămânem pe acest contract încă vreo 3-4 luni de zile, anul viitor, după calculele mele, vom ajunge pe zero la datorii.”, a spus Adrian Dumbravă, lămuririle mulțumindu-i pe consilierii locali.

JCS-R.M.