Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Ne referim la sălile de operație ale spitalului, care intră într-un amplu proces de modernizare, cu 8 milioane de lei primiți de la Ministerul Sănătății. Banii vor fi folosiți atât pentru dotări, cât și pentru lucrări de modernizare în diverse secții, procedurile de achiziție fiind deja începute pentru că banii trebuie cheltuiți până la finalul anului!

Sunt vizate în special sălile de operație din Blocul Operator și Ginecologia. „Sunt începute procedurile, pentru dotări și reparații cu banii pe care i-am primit, cele 6 milioane de lei, și de dată foarte recentă, de câteva zile, am mai primit un influx de capital de circa 2 milioane de lei, tot pe filiera PSD, trebuie să spunem și lucrul acesta. Astfel, suma totală se ridică la 9 milioane de lei, cu tot cu milionul de la PNL. Banii vin prin DSP, se fac procedurile și DSP-ul va executa plățile. Blocurile operatorii acum arată, în paranteză fie spus, ca niște măcelării de ani de zile și în care, așa cum sunt ele, încă se operează, dar condițiile sunt jalnice, e clar, asta e o prioritate, finalizarea acestor spații și atunci chiar putem spune că în spital lucrurile sunt așa cum ni le dorim cu toții. Cheltuirea acestor bani trebuie să se întâmple până în luna decembrie, la finalul anului, că se vor prelungi lucrările e altceva, dar banii trebuie cheltuiți. Primăria suportă o cofinanțare de 10 la sută, 800 de mii de lei, nu e de ici, de colo.”, a precizat primarul Felix Borcean.

Managerul interimar Singh Bhupinder a vorbit despre cum se vor cheltui efectiv cei 8 milioane de lei: „E vorba de aparatură pentru spital, prima dată vreau să luăm pentru Blocul Operator, pentru toate cele cinci săli de operație, toată aparatura necesară: mese de operație, lămpi scialitice, electrocautere, aspirație. Iar cu cele 2 milioane de lei veniți acum facem și toată partea de aparatură de anestezie care e necesară la Blocul Operator. Plus lucrările de reabilitare a sălilor. Neurologia e aproape gata, după aceea începem la Chirurgie și Ginecologie!”

În concluzie, bani pentru modernizarea spitalului sunt, doar să fie cheltuiți cu cap și la timp!

JCS-R.M.