Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sorin Grindeanu: „Culorile politice ale prefecţilor au fost negociate în cadrul coaliţiei”!

Negocierile au avut loc acum aproximativ două luni, reunind câte cinci reprezentanţi din partea PSD, PNL şi UDMR, vicepremierul participând la aceste negocieri.

„De ceva timp, s-a schimbat legea, iar prefectul poate fi membru al unui partid politic. Deci vorbim despre o funcţie politică. La negocieri s-au hotărât culorile politice ale prefecţilor din toată ţara, iar Caraş-Severin şi Timiş au prefecţi PSD”, a declarat Grindeanu, prezent la Reşiţa.

În ce priveşte şefia instituţiilor deconcentrate de la nivel de judeţe, multe dintre ele sunt incompatibile cu calitatea de membru al unui partid politic. De aceea, vicepremierul consideră că cea mai potrivită soluţie este dialogul care să urmărească proiectele importante, indiferent de persoanele care ocupă funcţiile sau partidele din care acestea fac parte. „De exemplu, până prin anii 2000, Clujul era mult în urma Timişoarei. Însă a reuşit să recupereze, pentru că cei de-acolo s-au aşezat la masă şi au discutat proiectele importante pentru oraş şi judeţ, pe care le-au urmărit foarte atent în ultimii zece ani indiferent de culoare politică”, a mai arătat Grindeanu.

Model pe care îl recomandă colegilor săi din Caraş-Severin, sugerându-le totodată să aibă mereu în vedere proiectele importante precum trenul cu hidrogen ori autostrada spre Craiova.

JCS-Ionel Ivaşcu