Leontin Doana: Nu m-am asteptat la un parcurs atat de bun - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Antrenorul echipei CSM Școlar Reșița, Leontin Doană, a făcut o scurtă analiză a echipei sale din acest tur de campionat, dar a menționat și câteva lucruri despre viitorul echipei.

JCS: Ce părere aveți de parcursul echipei din această primă parte a sezonului?

L.D.: Echipa noastră a avut un parcurs, din punctul meu de vedere, foarte bun, chiar dacă nu ne-am așteptat la început că vom ocupa al doilea loc în clasament. De aceea, vreau să-mi felicit jucătorii, pentru că au dat dovadă de caracter și valoare.

JCS: Care au fost punctele forte ale echipei? Dar cele slabe?

L.D.: Nu pot să remarc un singur jucător care s-a evidențiat în această primă parte, după cum se știe, la noi s-a format un grup unit și de aceea punctul nostru forte este forța grupului. După părerea mea, punctele slabe sunt nesemnificative din moment ce suntem pe al doilea loc, la doar două puncte de prima poziție. Din păcate, poziția de lider am pierdut-o în ultimul joc din acest an, cel cu Poli Timișoara II din deplasare, dar consider că vom reveni pe primul loc încă din primele meciuri ale anului viitor.

JCS: Ce ne puteți spune de eventualele achiziții și dacă există intenția anumitor jucători de a părăsi echipa în această pauză de iarnă?

L.D.: Am făcut o listă cu câțiva jucători pe care aș dori să-i am la echipă atunci când vom începe pregătirile pentru a doua parte a sezonului. După părerea mea, echipa are nevoie de un fundaș central, de un mijlocaș central și de un atacant. Consider că trebuie să aducem jucători pe aceste trei posturi dacă ne dorim să fim printre favoritele acestei serii. De asemenea, ar fi foarte bine pentru noi să mai achiziționăm jucători tineri, jucători sub vârsta de 19 ani, pentru că trebuie să avem în permanență juniori în teren. Deocamdată, nu se pune problema să ne despărțim de niciun jucător.

JCS: Care considerați că a fost cel mai greu moment din acest tur? Dar cel mai frumos ?

L.D.: Cel mai greu moment al nostru, cred că a fost începutul de campionat. Mulți dintre fotbaliștii noștri nu au mai jucat în Liga a III-a până acum și poate acest lucru și-a spus cuvântul în evoluția lor. Primele meciuri au fost mai dificile, dar cu timpul, băieții s-au mobilizat și au început să obțină rezultate bune. Cele mai frumoase momente au fost acelea în care echipa a câștigat meciurile de pe teren propriu, dar și din deplasare. Am avut o serie de șapte meciuri consecutive în care echipa a câștigat toate partidele, fapt ce ne-a dus pe prima poziție. Pe final, poate și din cauza oboselii acumulate, am cedat primul loc în favoarea echipei Național Sebiș.

JCS: Ați sperat la început că la finalul primei părți a campionatului o să ocupați locul al doilea ?

L.D.: Nu m-am așteptat la un parcurs atât de bun, dar le-am spus și băieților înainte de începerea campionatului că au valoare și să creadă în ei. Acest lucru s-a dovedit, iar acum totul depinde de noi.

JCS: S-a schimbat obiectivul echipei față de cel pe care l-ați fixat înainte de primul meci oficial?

L.D.: Din câte știu eu, s-a schimbat. Din retur, se dorește promovarea echipei în Liga a II-a, după discuțiile pe care l-am avut cu conducerea clubului. La începutul campionatului, obiectivul echipei a fost clasarea pe unul din primele șase locuri, dar evoluția bună a jucătorilor, a dus ca oamenii din conducere să se gândească tot mai mult la promovare. Cred că este posibilă această promovare, avem jucători foarte buni, iar dacă vom mai aduce câțiva fotbaliști pe posturile unde cred eu că mai avem nevoie, o să avem un cuvânt greu de spus în partea a doua a sezonului.

JCS: Care sunt noutățile cu privire la jucătorii accidentați?

L.D.: Robert Covăsală s-a operat la genunchi și cred că va reveni în luna martie a anului viitor. Răzvan Costachi și George Ponoran sper să înceapă pregătirea de iarnă cu noi. Mă bucură faptul că nu avem mai mulți jucători accidentați.

JCS: Ce ne puteți spune despre pregătirea de iarnă?

L.D.: Deocamdată nu am stabilit locația, doar programul îl cunoaștem. Pe data de 16 ianuarie a anului viitor ne vom reîntâlni, iar pe parcursul acestei săptămâni voi discuta cu conducerea clubului să vedem dacă pregătirea de iarnă o vom face aici, pe plan local, sau o vom face la o altă parte. În funcție de buget, ne vom organiza în așa fel încât să facem un cantonament cât mai eficient, iar băieții să fie cât mai bine pregătiți până la ora primului joc oficial din a doua parte a sezonului.