Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Oamenii primăriei încă lucrează la îndepărtarea efectelor vijeliei de vineri seara. Daniel Călin, șeful Direcției de Întreținere, aproximează că furtuna a doborât în jur de 300 de copaci, însă, prin cartiere, cele patru echipe de teren încă găsesc copaci afectați de furtună!

„Cele mai serioase situații au apărut pe str. Liliacului, unde au căzut trei platani foarte mari, în curte la Liceul Traian Vuia au căzut doi castani mari, iar acoperișul cantinei a suferit deteriorări serioase și în Parcul Intim a căzut o salcie înaltă. De asemenea, acoperișuri de bloc sau țigle au fost luate de vânt și au căzut pe mașini.”, a precizat Călin. Încă nu există o evaluare a pagubelor, aceasta urmând a fi realizată săptămâna viitoare de către SVSU. În asemenea situații, procedura legală prevede ca ajutorul să fie solicitat la Prefectură, care, la rându-i, cere ajutorul guvernului care alocă banii pentru persoanele afectate.

Din declarația lui Daniel Călin mai reținem că majoritatea arborilor rupți de furtună sunt de esență moale, nefiind potriviți ca lemn de foc. Însă cei care pot fi folosiți în acest scop, foarte probabil vor încălzi sera primăriei. Totodată, Daniel Călin anunță că, în toamnă, arbori noi vor fi plantați în locul celor rupți de vânt. Din aceeași sursă reținem că grădina zoologică va mai rămâne închisă, întrucât echipele primăriei se ocupă prioritar de zona orașului.

Șeful de la Întreținere s-a referit și la mobilierul stradal care urmează să fie amplasat în Govândari. „Acesta a fost ridicat înainte de proiectul tramvai de pe toată lungimea traseului. O mare parte a fost recondiționat, urmează să fie montat, lucru pe care-l vom stabili împreună cu arhitectul orașului.”, a încheiat Călin.

JCS-I.I.