CARAŞ-SEVERIN – În mai multe şcoli cărăşene s-a desfăşurat recent campania „Săptămâna fructelor și legumelor donate“. Elevii au donat o mare cantitate de legume şi fructe care au ajuns la familiile nevoiaşe!
În cadrul ediției din acest an a campaniei sociale „Săptămâna fructelor și legumelor donate“ din cadrul Strategiei Naționale de Acțiuni Comunitare (SNAC), profesorii, elevii și părinții din mai multe şcoli din judeţul Caraş-Severin s-au mobilizat exemplar. Aceștia și-au unit forțele pentru a îmbunătăți situația unor familii dezavantajate. Sub deviza „Și cel mai mic act de bunătate, poate poate schimba lumea!“, la Colegiul Național „Mircea Eliade“ din Reșița, copiii au donat o cantitate mare de fructe și legume. Acestea au fost ulterior donate Crucii Roșii, filiala Caraș-Severin, pentru a le distribui famililor nevoiașe.
La Oraviţa, elevii şi preşcolarii Şcolii Gimnaziale „Romul Ladea“ au devenit şi ei voluntari SNAC. Fructele şi legumele donate de elevii acestei şcoli au ajuns la cantina Spitalului Orăşenesc. „Programul este benefic copiilor, îi învață să acționeze ca voluntari, să-și asume responsabilități, să ia decizii, să împărtășească valori comune, precum respectul și echitatea socială. Produsele colectate au fost donate Spitalului Orășenesc Oravița, în baza parteneriatului încheiat cu domnul manager Mircea Popescu.“, au precizat reprezentanţii acestei unităţi de învăţământ. Astfel de acţiuni s-au desfăşurat şi la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării“ Moldova Nouă şi Colegiul Economic al Banatului Montan.
SNAC este o asociație națională ce dezvoltă și promovează activitățile de voluntariat realizate de către elevi și cadrele didactice, în comunitățile locale din România, pentru a facilita integrarea socială a tuturor persoanelor dezavantajate. De asemenea, SNAC urmărește să implementeze un program educațional, care presupune un parteneriat menit să facă legătura dintre școlile de masă și școlile speciale, centrele de plasament, casele de tip familial şi casele de bătrâni.
JCS-Nicoleta Moraru