Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Spune șeful social-democraților cărășeni, după ce aleșii județului au reușit, în sfârșit, să voteze bugetul Caraș-Severinului!

„În sfârșit, județul Caraș-Severin are buget pentru anul 2024!“, a răsuflat ușurat deputatul social-democrat Silviu Hurduzeu. Oficialul a mărturisit că, în calitate de șef al PSD Caraș-Severin, „le-am cerut consilierilor județeni ai PSD să oprească circul de la ședințele de CJ și să închidă această gaură neagră generată. Mai mare rușinea: eram singurii din țară fără buget. Este foarte bine că s-a făcut și împărțirea banilor de reechilibrare bugetară veniți de la Guvern.“

Cele mai mari alocări le-au primit primăriile Caransebeș (2,5 milioane de lei), Bocșa și Oțelu Roșu (câte 2,45 de milioane). Completând mediul urban, Reșița a primit 1,65 de milioane, Anina 879.000, Oravița 450.000, iar Băile Herculane și Moldova Nouă – câte 250.000 de lei. „Logica mea este simplă: dacă ridicăm nivelul mării, se ridică și corăbiile! Dacă reușim să ajutăm și comunele din județul Caraș-Severin să se dezvolte, vor avea beneficii și orașele mai mari. Din această perspectivă, îi cer să mă înjure pe mine Nelu Popa că PSD a orientat fondurile către mediul rural, oricum mult subfinanțat față de nevoile reale de acolo.“, a explicat deputatul PSD.

JCS-A.M.