Lavinia Călina, nominalizată din nou la Premiile COLIN - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Scriitoarea caransebeșeană de literatură SF, stabilită de câțiva ani în Marea Britanie, se regăsește pe lista lungă cu nominalizările la Premiile COLIN 2021, la categoria Roman SF, pentru perioada 2017-2019!

Nonconformista autoare a fost nominalizată cu Proiectul Zero, o  poveste despre corupție, putere, răzbunare şi o armă biologică ce poate să distrugă întreaga omenire.

În exclusivitate pentru Jurnal de Caraș-Severin și Caon, Lavinia a declarat că este bucuroasă pentru nominalizare: „Sunt fericită că volumul meu se află pe o listă cu alte cărți foarte bune de SF publicate de autori români, dar nu pot să nu remarc ironia de a fi nominalizată cu un roman despre o pandemie ce distruge lumea în plină pandemie de Covid. Este a doua oară când mă aflu printre nominalizați, la ediția anterioară am fost propusă la categoria Dark Fantasy cu seria Neamul Corbilor”.

Premiile COLIN, denumite așa în memoria lui Vladimir Colin, personalitatea cea mai importantă a literaturii fantastice românești de după Al Doilea Război Mondial, sunt considerate etalonul acestui domeniu literar. „Premiul COLIN, la ediția a VIII-a, se dorește o trimitere la normalitate în spațiul literar și cultural de limbă română, sub titulatura fantasticii, super-genul care acoperă SF, fantasy, horror și cele scrise dintre și de lângă acestea”, spun cei de la Gazeta SF, organizatorii evenimentului. Aceștia speră ca până în toamna lui 2021, la un târg de carte dorit la București, să se poată reîntâlni față în față – juriu, nominalizați și public –  pentru împlinirea ediției a VIII-a, care cuprinde cărți de autori români de fantastică, apărute în anii 2017, 2018 și 2019.

JCS-R.M.