Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În loc să fie lăsate de poştaş destinatarilor din Reşiţa, plicurile „roz“ au ajuns pe malul Caraşului!

O situaţie neobişnuită ne-a fost semnalată, la redacţie, de către un cetăţean din municipiu care, mergând la finele săptămânii trecute la pescuit, pe Caraş, a găsit aruncat în decor, în împrejurimile Caraşovei, un teanc de plicuri conţinând facturi de energie electrică şi gaz. Din fericire, deşi ude şi lipite între ele, pe cele mai multe dintre ele se putea citi expeditorul, destinatarul şi, cel mai important, numele operatorului poştal.

Facturile, provenind de la „Enel“ şi „E.ON“ au ca destinatari Asociaţia de locatari nr. 90 de pe Aleea Şincai Gheorghe, bl.6, din Moroasa, precum şi multe alte persoane fizice de pe aceeaşi alee, de la numerele 1, 2, 4, 5 şi 6, iar cel puţin un plic trebuia să ajungă pe Aleea Trandafirilor, în Micro III, în Govândari. Cât despre numele operatorului serviciului poştal, acesta este tipărit clar pe plicuri: „Livrat de PinkPost“, datele lor de prezentare fiind 14.07.2023, respectiv 24.07.2023.

Despre modul în care plicurile au ajuns pe malul Caraşului, în loc să ajungă în cutiile poştale ale destinatarilor, pot fi construite o mulţime de scenarii: că poştaşul era pescar, că era din Reşiţa dar distribuia şi în Caraşova, că viceversa. Am preferat să nu o facem, ci să semnalăm cazul, telefonic, direct operatorului PinkPost, căruia i-am trimis prin email şi fotografii cu pachetul de plicuri. Aceasta, în vederea identificării angajatului companiei care le-a primit spre a le distribui individual destinatarilor şi nu „în bloc“, la modul la care a făcut-o. I-am rugat ca, la finalul anchetei interne, să ne transmită rezultatele acesteia, pentru a le putea transmite cititorilor noştri, printre care cu siguranţă se află şi cei care îşi aşteaptă până în ziua de azi facturile. Cele neprimite în iulie, dacă nu chiar unele din această lună, care încă nu au fost găsite te miri unde!

La circa o oră după trimiterea sesizării centralei PinkPost de la Bucureşti, am fost contactaţi de dispecerul zonal Adrian Keresztes, căruia i-am predat pachetul de plicuri şi care ne-a promis că ne va comunica rezultatul anchetei interne.

JCS-Walter Fleck