La Paşapoarte se lucrează la foc continuu - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Instituţia Prefectului informează că, în această perioadă estivală, activitatea Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Caraş-Severin se desfăşoară la capacitate maximă, cu program prelungit. Ghişeele sunt deschise de luni până vineri, între orele 8.00 şi 20.00, pentru a creşte gradul de răspuns la solicitările cetăţenilor!

De la Instituţia Prefectului putem afla că în prima jumătate a acestui an au fost primite şi aprobate 8.438 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor, dintre care 7.683 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice şi 755 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare. De asemenea, 1.005 cetăţeni români domiciliaţi în străinătate au solicitat eliberarea unui paşaport.

„La nivelul serviciului au fost emise 696 paşapoarte temporare, iar de la Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice au fost primite 2.704 paşapoarte electronice. În perioada de referinţă au fost eliberate, la ghişeul serviciului, 3.356 de paşapoarte dintre care 680 paşapoarte simple temporare şi 2.676 paşapoarte simple electronice, iar alte 1.297 de paşapoarte electronice au fost livrate la domiciliu, la cerere, prin curier“, informează Instituţia Prefectului.

Tot în prima jumătate a anului, au fost primite 164 de comunicări prin care s-a dispus suspendarea temporară a dreptului la libera circulaţie în străinătate faţă de 132 de cărăşeni. Acţiunea întreprinsă de autorităţi pentru retragerea paşapoartelor acestor persoane sa încheiat cu ridicarea a cinci asemenea documente.

În judeţ au ajuns şi comunicări despre cărăşenii ajunşi prin străinătate. 34 vizau arestări sau reţineri pentru săvârşirea de fapte cu caracter penal, zece vizau decese, două erau despre accidentări, iar 13 despre renunţări la cetăţenia română. „Au fost primite şi soluţionate 35 cereri privind (re)stabilirea domiciliului în România, depuse de cetăţeni români, care au avut anterior domiciliul în străinătate, şi au solicitat eliberarea cărţii de identitate la serviciile de evidenţă a persoanelor. În urma depunerii cererii pentru eliberarea unui nou paşaport, 38 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru pierderea sau deteriorarea paşapoartelor valabile, întocmindu-se proces-verbal de contravenţie“, se mai arată în documentul citat.

Pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic sau pentru un paşaport simplu temporar, programarea se realizează exclusiv online, pe site-ul www.epasapoarte.ro. Nu pot fi efectuate programări prin e-mail, fax sau telefonic. Programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Caraş-Severin este de la 8.00 la 20.00 până în data de 13 august.

JCS-A.M.