Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Este vorba de tarifele pentru salubrizare percepute în municipiul de pe Timiș și Sebeș, discutate din nou în ședința Consiliului Local de zilele trecute.

Aleșii social-democraţi au adus din nou pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind tarifele de salubrizare, pe care le consideră mai mari decât în alte localități. Iar pentru a fi și mai credibili în inițiativa lor, au prezentat și o listă cu prețurile la salubritate în Caransebeș și alte localități din județ sau din țară. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din ședință, iar liberalii s-au prins imediat că lista de tarife nu era chiar cea reală.

„Au prezentat o listă de tarife din diverse localități, și din județ, și din afara județului, dar cum toată lumea a remarcat, a fost o prezentare puțin tendențioasă, în sensul că pentru Caransebeș s-a prezentat tariful cel mai mare, al cetățenilor care stau la case, iar pentru celelalte localități s-a prezentat tariful celor care locuiesc la bloc, astfel că decalajul era, într-adevăr, unul evident. Mai mult, nu toate prețurile din acea listă erau cele actuale, și le-am dovedit asta prin articole de presă pe care le-am căutat în timp real. În plus, între timp, diverse municipalități au recurs la aceleași măriri de tarife la gunoiul menajer, tarife care în unele cazuri chiar le depășesc pe cele din Caransebeș. Ușor, ușor, vom vedea o avalanșă de scumpiri în acest sector, astfel că municipiul nostru nu va mai fi arătat cu degetul”, a precizat primarul Felix Borcean.

Acesta le-a dat și un sfat aleșilor PSD: „Caransebeșul este printre puținele localități care procedează absolut legal, ceilalți își aruncă gunoiul pe unde apucă, prin spatele unor uzine. Mergeți și verificați, că tot vă place să verificați, au fost și amendați pentru așa ceva”. La vot, proiectul PSD nu a trecut, astfel că tarifele de salubrizare rămân cele stabilite în luna ianuarie.