Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta susţine directorul Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, Vasile Constantin, care ne-a mai spus că deşi cascada a atras mai puţini vizitatori în ultima vreme, parcul rămâne foarte vizitat! 

Surparea unei bucăţi din Cascada Bigăr a dus şi la reducerea numărului turiştilor care vin în zonă. Dacă în iulie 2020, în plină pandemie, cascada a fost vizitată de 8847 de turişti, în iulie 2021, la scurt timp după prăbuşire, Bigărul a avut doar 3000 de vizitatori. „Nu ştiu de ce nu mai vin în număr aşa mare. Eu le recomand să vină şi să vadă un fenomen spectaculos al naturii care se întâmplă uneori şi la 100 de ani. Cascada nu şi-a pierdut din frumuseţe pentru că nu a trecut printr-un dezastru, ci acolo s-a întâmplat un fenomen natural superb“, ne-a precizat directorul parcului. Mai mult, angajaţii parcului, în colaborare cu Asociaţia Viitor Plus, au montat un pod nou la Bigăr, peste pârâul Miniş, pe care turiştii să se simtă în siguranţă.

De îmbunătăţiri ale infrastructurii au beneficiat şi alte zone turistice din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa. „Am refăcut punţile de pe Cheile Şuşarei ce duc spre Cascada Şuşara din zona Sasca Montană. La fel şi pe Valea Beiului. Eu sper ca turiştii să fie mulţumiţi de ce am făcut, dar şi de igienizarea traseelor turistice, operaţiune pe care o facem periodic“, ne-a mai spus Vasile Constantin.

În Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, în anul 2019, numărul vizitatorilor a fost de 31.913, iar în anul 2020, numărul celor care au vizitat parcul a fost de 22.004. În 2021, de la începutul anului până la finele lunii iulie, 28.150 de turişti s-au bucurat de frumuseţile naturale din zonă. „Avem în parc atâtea lucruri frumoase care merită văzute. O să vină toamna, iar oamenii nu trebuie să rateze tablourile pline de culoare, unice, ce pot fi văzute doar în Parcul Naţional Cheile Nerei- Beuşniţa“, a adăugat directorul Vasile Constantin.

JCS-Nina Curiţa