Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În anul recent încheiat, sportivii care activează în Secţia de Karate a CS Ateneu Reşiţa au reuşit un bilanţ peste aşteptări de bun. Chiar dacă obiectivele erau îndrăzneţe, şansa oficialilor era participarea la cât mai multe competiţii, fiindcă evoluţiile elevilor antrenorilor Nelu Botez şi Sorin Varga, de toate vârstele au fost promiţătoare, chiar spectaculoase.

Concret, s-a participat la cinci competiţii oficiale, patru naţionale şi una internaţională. Rezultate: Campionatul Naţional Individual de karate pentru cadeţi: o medalie de argint la kumite şi două medalii de bronz, la kata; Campionatul Naţional Şcolar: două medalii de aur, la kata, trei medalii de argint, la kata şi două medalii de bronz, la kumite; Cupa României: două medalii de argint, la kata şi două medalii de bronz, la kumite; Campionatul Naţional de karate de seniori, pe echipe: locul trei; Campionatul European de karate, din Slovacia, pentru seniori: locul trei.

„Noi suntem foarte mulţumiţi de rezultatele înregistrate în 2011, ne-a precizat antrenorul Nelu Botez, cel care coordonează şi activitatea din vestul ţării, din partea Federaţiei Române de Arte Marţiale. Deşi ne caracterizează modestia, vreau să remarc următorii sportivi: Denisa Spălăţelu şi Larisa Bărăscu, la kata, Robert Cocea şi Marisu Nicolae, la kumite, şi seniorii Antonio Fabian şi Adrian Popescu, proba kumite“.

Printre realizările CS Ateneu Reşiţa, în 2011, un loc aparte îl ocupă stagiul internaţional de karate, desfăşurat în sala de sport a Liceului de Artă „Sabin Păutza“, cu participarea a peste 70 de sportivi din vestul ţării, oaspeţii de onoare fiind componenţii Lotului Naţional al Italiei.

În ceea ce priveşte obiectivele pentru 2012, Nelu Botez ne-a mai spus: „În primul rând vrem să atragem cât mai mulţi sportivi să practictice acest sport. Având în vedere problemele financiare ale familiilor copiilor, avem două centre de pregătire, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8, ambele din Reşiţa, conduse de Sorin Varga şi Gabriel Dobromirescu. Iar la sala de sport a Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 6 lucrez cu doi-trei sportivi de mare performanţă. Cu acest prilej doresc să mulţumesc reprezentanţilor unităţilor de învăţământ pentru sprijinul pe care îl acordă muncii noastre. Pentru că, în alte condiţii, nu am fi putut izbândi. Referitor la rezultate, sperăm să egalăm performanţele din 2011. Suntem încrezători în sportivi, fiindcă sunt în ascensiune de formă. Iar munca lor, eforturile de zi cu zi trebuie răsplătite, pe lângă sănătate, şi de performanţe sportive“.