Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 23 de angajați de la Drumuri Județene Caraș-Severin, din cei 25 care au contestat inițial noua organigramă a Consiliului Județean, au fost trimiși acasă de magistrații timișoreni. Instanța a considerat că noua organigramă propusă de Dunca poate să intre în vigoare!

Chiar zilele trecute, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean (CJ), adresa public o întrebare magistraților: „Cum voi continua lucrul în folosul comunității alături de cei care ani la rând nu au vegheat la grija pentru banul public?”. Nu știm dacă judecătorii de la Curtea de Apel au văzut această întrebare și documentele raportului publicat de Dunca cu privire la 34 de lucrări unde s-ar fi încălcat legea. Cert este că magistrații timișoreni au răsturnat decizia colegilor de la Tribunalul Caraș-Severin care, inițial, dăduseră dreptate angajaților concediați de Dunca.

„Admite recursul formulat de recurenţii-pârâţi Consiliul Județean Caraș-Severin şi Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, împotriva Sentinţei civile nr. 21/22.01.2021 pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin, în dosarul nr. 2352/115/2020, în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi, prin Sindicatul Consind. Casează sentinţa atacată şi rejudecând cauza, respinge în întregime, cererea reclamanţilor. Fără cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă”, se precizează în soluția pe scurt a judecătorilor de contencios de la Curtea de Apel.

Așadar, Romeo Dunca nu se mai poate plânge, cel puțin o perioadă, că la Direcția de Drumuri Județene (DDJ) este blocat de anumiți angajați. Spunem cel puțin o perioadă, pentru că decizia magistraților timișoreni a vizat doar suspendarea noii organigrame. Un alt dosar vizează anularea acesteia și există și varianta ca, la final, șeful CJ să fie obligat să-i readucă la DDJ pe cei 23 de angajați și să le și plătească salariile restante. Până atunci însă, la treabă, că vine primăvara și drumurile cărășene au mare nevoie de lucrări de reabilitare.

JCS-N.C.