Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deputatul Ion Tabugan, preşedintele UNPR Caraş-Severin, a făcut această declaraţie joi, într-o conferinţă de presă.La data de 1 mai se împlinesc doi ani de când a fost înfiinţată UNPR, „un partid de centru-stânga, care nu a fost la căruţa sau remorca nimănui“, cum a precizat Ion Tabugan în deschiderea conferinţei.

Potrivit datelor prezentate, la nivelul Caraş-Severinului, UNPR are peste 5.000 de membri. Legat de alegerile locale, Tabugan a precizat: „Avem înţelegeri cu partenerii din PDL şi ne susţinem reciproc. La nivelul judeţului nu avem alianţă electorală. Adică sunt comune şi oraşe unde UNPR are candidaţi pe care PDL îi susţine şi nu propune candidaţi proprii, dar şi invers. Pentru consilieri locali şi judeţeni avem liste separate. Listele sunt finalizate la consilieri şi lucrăm la documentele pentru birourile de circumscripţie. Am ajuns la concluzia că trebuie să candidez la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin“, a amintit Ion Tabugan.

În ceea ce priveşte candidaturile pentru primarii oraşelor, UNPR susţine, la Reşiţa, candidatul PDL, la Moldova Nouă va fi susţinut Ion Chisăliţă, la Oţelu Roşu va fi oferită susţinerea lui Iancu Simion-Simi, pentru Caransebeş se poartă negocieri, la Bocşa va fi susţinut candidatul PDL, pentru Băile Herculane se poartă discuţii, la Oraviţa UNPR are candidat propriu ce va fi anunţat în scurt timp, la Anina va fi susţinut candidatul PDL.

„Am convenit ca, la oraşe, cei care vor fi cei mai bine plasaţi în sondaje să fie susţinuţi, potrivit protocolului la nivel naţional. Sperăm să câştigăm cel puţin zece primării cărăşene“, a mai amintit Tabugan. Prim-vicepreşedintele UNPR Caraş-Severin, Adorian Solomonesc, a precizat că va candida pentru fotoliul de primar la Rusca Montană.

Flavius Rotariu