Învingători pe drumul cunoașterii - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Eleva Georgiana Claudia Ciocârlan, de la Colegiul „Diaconovici-Tietz”, a fost desemnată cititorul anului în cadrul concursului de lectură „Bătălia cărților”. Pentru că iubește lectura, Georgiana a primit un pachet de cărți și o tabletă!

Alături de ea, alți elevi de la licee din oraș au participat la finala concursului, desfășurată recent. Concursul organizat de Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” a ajuns la ediția a VIII-a, recent având loc finala desfășurată sub sloganul „Citește! Lectura te face învingător!”.

Participanții, elevi la colegiile „Diaconovici-Tietz” și „Traian Lalescu”, au avut de citit zece cărți propuse în concurs pentru care au trebuit să completeze fișe. În cadrul dezbaterii finale, sugestiv denumită „Convinge-mă să citesc”, elevii au prezentat o pledoarie despre cartea preferată, au răspuns la întrebări și au pus la rândul lor întrebări despre cărțile propuse.

Juriul a desemnat cititorul anului, pe Georgiana Claudia Ciocîrlan de la „Diaconovici-Tietz”, a acordat un premiu special al juriului elevei Beatrice Nicolae și premiul pentru cea mai bună fișă de lectură lui Dragoș Ionuț Stângu, ambii de la „Traian Lalescu”. De asemenea, elevele Vanessa Fabiana Țegrea, Beatrice Sara Boruz și Patricia Zbercea de la „Diaconovici-Tietz”, au fost premiate pentru originalitate, dezinvoltura prezentării și interes pentru lectură. Premiile oferite constă în pachete de cărți, materiale promoționale, o ramă foto digitală pentru premiul special al juriului și o tabletă pentru cititorul anului.

JCS-Ionel Ivașcu