Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Din fonduri guvernamentale, pe râul Cerna se vor realiza lucrări de sistematizare, lucrări care nu au mai fost făcute de pe vremea Imperiului Habsburgic! Şi nu e totul! Toate monumentele istorice din centrul vechi vor fi puse în siguranţă!

Administraţia locală din Herculane punctează o nouă reuşită. De această dată, în frumoasă staţiune cu ape miraculoase se va realiza o investiţie istorică şi aici ne referim la sistematizarea râului Cerna. După cum susţine Cristian Miclău, edilul acestui oraş, lucrări de îndiguire pe râul Cerna nu au mai fost făcute de circa 200 de ani. Lucrările vor fi executate pe porţiunea cuprinsă între Podul de Piatră şi Izvorul de Ochi. Săptămâna viitoare, primarul din Herculane va aviza toate documentele necesare demarării acestei investiţii, care va fi realizată numai din fonduri guvernamentale.

Nu au fost uitate nici monumentele istorice din zona centrului vechi istoric, clădiri emblematice pentru acest oraş, care urmează să fie de asemenea puse în siguranţă. „Aşa cum am promis de fiecare dată, am încercat să punctez şi să rezolv toate problemele din oraşul nostru. Astăzi pot să spun că datorită numeroaselor demersuri făcute de-a lungul timpului am reuşit să îndeplinim un vis îndepărtat. Vom sistematiza râul Cerna şi vom pune în siguranţă toate monumentele istorice din zona de centru vechi istoric“, a spus Miclău.

Potrivit primarului staţiunii de pe Cerna, punerea în siguranţă a râului înseamnă reabilitarea în premieră a îndiguirii râului Cerna pe porţiunea cuprinsă între Podul de Piatră si Izvorul de Ochi. Investiţia va fi implementată de Administraţia Naţională Apele Române şi cuprinde amenajarea albiei (L 3500 ml), subzidiri ziduri de sprijin, refacere zid de sprijin din zidărie de piatră, zid de sprijin din piatră nou şi realizare praguri de fund.

„Primul pas a fost făcut. În calitate de primar, voi aviza favorabil această investiţie istorică, întrucât aceste lucrări nu au fost făcute niciodată în ultimii 200 de ani. Toată investiţia va fi realizată din fonduri guvernamentale, fără a aloca nici un bănuţ din bugetul oraşului“, a precizat Cristian Miclău, primarul oraşului Băile Herculane. De asemenea, edilul a ţinut să mulţumească tuturor factorilor implicaţi în acest demers: Instituţiei Prefectului Judeţului Caraş-Severin, Consiliului Judeţean, Administraţiei Naţionale Apele Române, precum şi parlamentarilor liberali cărăşeni.

JCS-Nicoleta Moraru