Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Asta, dacă lucrările de pe fosta platformă industrială vor continua conform ritmului și estimărilor actuale!

Mai puțin spre deloc vizibile, întrucât au loc într-un perimetru deocamdată inaccesibil publicului larg, lucrările din zona Mociur se încadrează în grafic. „Strabag (constructorul, n.n.) și-a făcut podurile deja, se lucrează foarte serios la infrastructura de fundare a drumului, s-a introdus toată infrastructura de utilități de către Ceetrus (proprietar și beneficiar, n.n.), pe cheltuiala lor, vreo 4 milioane de euro. Acum se vine cu straturi succesive, iar eu sper ca într-o lună să începem să vedem și asfalt.“, a declarat primarul Ioan Popa.

Dacă lucrările par să se desfășoare conform graficului, nu același lucru e valabil în ceea ce privește achitarea facturilor, unde se înregistrează întârzieri. „Ele nu ne sunt însă imputabile nouă. De când au început lucrările ne-au făcut două facturi, una în valoare de circa 10 milioane de lei, alta de circa 5 și nu am reușit să le plătim pentru că din resurse proprii e imposibil să o facem. Vorbim de fonduri pe <<Anghel Saligny>>, e o anumită lentoare în derularea de plăți, la Guvern. Așteptăm ca Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației să deblocheze fondurile și, sperăm, să înceapă să se facă aceste plăți.“, a adăugat edilul.

Pe de altă parte, lucrările ce se desfășoară în prezent între Poșta Veche și Protopopiatul Ortodox reprezintă o modernizare realizată de Direcția de Întreținere și Reparare a Patrimoniului Consiliului Local și constă, în principal, în reamenajarea zonei pentru o utilizare/funcțiune mixtă pietonală, velo și de parcare auto. „Încă nu am început lucrările în fața Casei de Cultură, întrucât acolo este vorba de un obiectiv de investiții și avem nevoie de avizul celor de la Cultură, pentru că sunt mai mult monumente în zonă.“, a explicat primarul Ioan Popa.

Lucrările vor demara de abia după obținerea acestui aviz, urmând ca la finalizarea acestora să fie închisă modernizarea întregii porțiuni dintre Poșta Veche și Podul Sudat de la Cultural, neinclusă în proiectul de modernizare a infrastructurii de transport ce vizează artera rutieră principală a municipiului.

JCS-Walter Fleck