Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La ediția 2014 a Cupei Banatului la înot au participat peste 400 de sportivi, din patru țări.

Bazinul Olimpic din cartierul reșițean Lunca Bârzavei a reunit în întreceri, sâmbătă, 18 octombrie a.c., peste 400 de sportivi, care și-au disputat întâietatea în cadrul ediției 2014 a „Cupei Banatului“ la înot. Printre competitorii din Serbia, Ungaria, Slovacia și România s-au aflat, firește, și peste 80 de reșițeni.

Și, pe lângă participarea numeroasă, 32 dintre ei au urcat pe podiumul de premiere, clasând Clubul Sportiv Școlar Reșița pe locul întâi, în clasamentul general, urmat de Hunedoara, cu 22 de „podiumuri“, și Timișoara, cu 18 laureați. Printre înotătorii reșițeni remarcați, situați pe prima poziție, în probele la care au luat startul, pe categorii de vârstă, îi amintim pe Luchian Lisa (100 m liber și 50 m fluture), Andrei Bugariu (100 m liber și 50 m fluture), daiana Ion (50 m spate), Bogdan Ibănișteanu (50 m bras), Roberta Băciuna (50 m bras), Paul Petrescu (100 m liber).

Organizatorii, Asociația Județeană de Înot Caraș-Severin, Clubul Sportiv Școlar Reșița, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport Caraș-Severin și, în special, al Primăriei Reșița, au acordat câștigătorilor diplome și medalii.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea competiției, ne-a declarat prof. Marius Crețeanu, directorul C.S. Școlar Reșița. Ca de obicei, am făcut front comun, de la colegii de club, colegii din secție, foști înotători șI oficiali am reușit, cred, să fim gazde primitoare pentru oaspeții noștri din țară și din străinătate. Vreau să remarc prezența, în premieră, a înotătorilor din Slovacia, la concursul nostru“.