Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În Valea Domanului, meciuri amicale între CSM Şcolar Reşiţa şi FK Pinkum Veliko Gradişte, din Serbia.

În baza bunelor relaţii dintre administraţiile din Reşiţa şi Veliko Gradişte (Serbia), un club de fotbal din ţara vecină a venit în municipiul de pe Bârzava, pentru a susţine meciuri amicale cu CSM Şcolar. Oaspeţii din Serbia au fost întâmpinaţi la stadionul „Mircea Chivu“ din Valea Domanului de primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, şi de personalul de la CSM Şcolar.

O triplă amicală a avut loc pe modernul teren sintetic din incinta bazei sportive, la mai multe categorii de vârstă, clubul reşiţean fiind reprezentat de grupele pregătite de antrenorii Ovidiu Telescu, Petre Panescu şi Dănuţ Boltaşiu. La toate cele trei grupe s-au impus reşiţenii. La Grupa 2003, echipa antrenată de Ovidiu Telescu a câştigat cu 1-0, prin golul marcat de Andrei Furtună, o altă grupă pregătită de acelaşi antrenor (2001-2002) s-a impus cu 5-0, iar la grupa de vârstă 2000, antrenori Petre Panescu şi Dănuţ Boltaşiu, CSM Şcolar a câştigat cu 4-0 (goluri reuşite de Dorian Burciu, de două ori, Petru Zeicu şi Bogdan Pop, din penalty).

Ne bucurăm că am putut să legăm aceste meciuri amicale cu juniorii de la FK Pinkum Veliko Gradişte, a spus Andrade Bichescu, coordonatorul Centrului de copii şi juniori din Valea Domanului. Sperăm că vom reuşi cu această ocazie să dezvoltăm şi un parteneriat între cele două şcoli de fotbal, cea din Serbia şi a noastră, CSM Şcolar Reşiţa. Iar într-un viitor apropiat să le întoarcem şi noi această vizită. Pe noi ne interesează să intrăm în contact şi cu alte şcoli de fotbal, pentru a vedea exact care este nivelul jucătorilor noştri, dar pentru a vedea şi anumite particularităţi ale fotbalului din ţara vecină“.

FK Pinkum Veliko Gradişte există de 13 ani şi are peste 130 de copii, ne-a spus Mili Milic, antrenor şi director al acestei şcoli de fotbal. Avem sportivi de la cei născuţi în 2009 până la cei cu vârsta de 18 ani. Anul acesta nu avem echipă de seniori, dar sperăm să ne formăm şi o asemenea echipă şi sperăm să venim la Reşiţa şi cu echipa noastră de seniori. Este utilă o asemenea verificare, aici, la Reşiţa, există o şcoală de fotbal cu condiţii foarte bune de antrenament şi sperăm să veniţi şi la Veliko Gradişte să vedeţi cum sunt condiţiile de antrenament de acolo.“

Partidele au fost arbitrate de Robert Svatsinka, Carol Dobrin, Viorel Grindeanu şi Leonard Stoian. Asistenţa medicală a fost asigurată de Ioan Şerbescu senior.

Adaugă comentariu