Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Zilnic ne parvin informaţii de tot felul. Unele nu pot fi dezvoltate astfel încât să iasă articole de ziar. Altele sunt amuzante, altele chiar inutile. Încercăm să vă mai plimbăm printre şuşoteli de prin toate domeniile, jocuri de culise de prin politică. Toate au un sâmbure de adevăr, asta să vă fie clar, însă modul în care sunt scrise le duce în zona pamfletului. Că sunt utile sau inutile, vedeţi voi! Noi vi le oferim pentru că le ştim. Şi, credeţi-ne, ştim multe!

✔️ Într-o declarație recentă, președintele Romeo Dunca a șocat: a dezvăluit că unul dintre motivele de fericire care îi mențin nervii puternici în fruntea Consiliului Județean sunt jignirile consilierului Ioan Crina. Cică era chiar nefericit dacă liderul PSD îl lăuda vreodată… Noi am știut tot timpul că Ioan Crina nu e un om rău și ține la fericirea oamenilor. Dar să ții patru ani la fericirea șefului județului într-un asemenea hal e o chestie ce i-ar face invidioși chiar și pe călugării de pe Athos…

✔️ Gurile rele spun că viitorul candidat PSD la Primăria Ocna de Fier ar fi fost convins să accepte această candidatură de către conducerea județeană a PSD în aceeași zi când în Ocna de Fier se găseau și doi funcționari publici importanți din Consiliul Județean. Și chiar ar fi contribuit la convingerea omului. Noi știm că ei nu au făcut-o de urâtul lui Romeo Dunca. Ar fi păcătoși dacă ar fi așa din moment ce președintele le-a permis orice doar ca să fie bine și să nu fie rău (ca să folosim logica lui Hagi). Cică s-au pus pe racolat de frica șefului PSD, Silviu Hurduzeu. Chiar le-a intrat frica în oase că fostul președinte revine. Nu credem nici asta, că doar nu suntem în Hunedoara, deși unii zic că au probe în acest sens.

✔️ S-ar fi lăsat cu păruială între un fost „buldog” și un patron din Caransebeș, naș de ditai ministrul. Nu știm cine a rămas cu părul mai des în cap, putem doar să presupunem, cert e că, după păruială, coincidență sau nu, patronul s-a trezit cu cei de la ITM peste el. Nea Iancule, la Megie nu s-a aflat până acum că nea Dan e nașu’ lu’ nea Nicu și nea Sorin, nu-ți stă bine acolo unde ești, așa aliați sunteți voi?

✔️ Meci mare în Valea Domanului, zilele trecute! Galerii la înălțime, spectacol în toată regula, cu petarde, fumigene, torțe și alte cele, spre deosebire de altă dată când sticla de apă pentru copil ori umbrela erau oprite la poartă de jandarmii sau de agenții de pază prezenți la meci. Nu știm de Guardia lui Gușcă, dar știm sigur că steliștii s-au bucurat din suflet că au putut intra cu toată recuzita pirotehnică în peluză. Atât de mult s-au bucurat că le-au și mulțumit celor de la MAI, cu celebrul slogan despre Dinamo și …UE. Uniunea Europeană, la ce vă gândeați?

✔️ După ani de zile în care au fost mai tăcuți decât un struț cu capu-n nisip în privința apelor termale, pesediștii din Herculane, cot la cot cu liberalii, s-au gândit că vor aceste ape. Se fac că uită că apele și patrimoniul stațiunii au fost pe mâna PSD de mulți ani încoace, iar urmările se văd din… satelit. Bravo, băieți, combateți bine, păi ce, să le ia Dunca și pe astea ca să-și spele TIR-urile și elicopterul?

✔️ Ne place când unii colegi din presă își fac subiectele de pe urma a ceea ce scriem noi, că deh, e mai greu să le produci singur. Dar e bine, înseamnă că ceea ce scriem le dă bătăi de cap potentaților de ocazie de pe la noi de prin județ. Iar faptul că reacția firelor de păr din implant a fost una de zbârlire instantanee, în direct, ne face să credem că am dat la țintă. Deci, rămâne cum am stabilit, o mai fi activă firma de fier vechi a domnului edil? Sau e-n adormire…

✔️ Fiind vecini cu PMP, tot suntem întrebați pe cine susține formațiunea politică la alegerile din vară la Primăria Reșița și la Consiliul Județean? Alianța Dreptei sau pe Ionuț Popovici? Nu ne-am permis să răspundem, deși răspunsul este previzibil. Imprevizibil este șeful PMP, Lucian Voina. De aceea, când îl vedem îl vom întreba neaparat… Poate ne surprinde! Îi dăm doar un sfat: cu Hadrian nu-i de glumă!

✔️ Deși rezultatele la matematică la simularea examenului de capacitate au fost catastrofale, profesorii de specialitate spun că subiectele au fost ușoare. Atât de ușoare că cică până și inspectorul școlar general, care e de istorie, le-ar fi rezolvat…

✔️ Prin blocarea bugetului Consiliului Județean, Alianța PSD-PMP-PRO România-PNȚCD nu a blocat doar investițiile inițiate de președintele Romeo Dunca. Sunt blocate instituțiile de asistență socială (cămine de copii, de bătrîni, cei circa 350 de asistenți maternali), instituțiile de cultură. Toate vor avea probleme nu doar cu salariile, ci și cu cheltuieli materiale: energie, hrană, gaz etc. Și ce dacă? Important e că Dunca a fost blocat, iar ei, consilierii județeni, își vor primi indemnizațiile…

✔️ Cică primarul Mălăiescu se mută la Poiana Mărului. Entuziasmat că ar fi aflat că și omul de afaceri  Alexandru Umbrărescu s-ar muta acolo. De cârcotași ce suntem, noi nu credem că una dintre cele mai bogate familii din România s-ar  muta pe aici. Credem doar că omul de afaceri are, pe lângă multă diplomație, și un simț al umorului dezvoltat.

P.S. Nu uitați! Acesta este un pamflet, tratați-l ca atare!