Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Odată cu reînfiinţarea, se doreşte ca acesta să redevină ce-a fost, ba chiar mai mult de-atât!

Reînfiinţarea Spitalului Bozovici a ocupat un spaţiu atât de generos în economia primei conferinţe de presă din acest an, organizată, vineri, de organizaţia judeţeană PSD, întrucât putem deduce că, foarte probabil, va reprezenta una dintre temele de forţă cu care se va intra în campania electorală. „La Bozovici a funcţionat un spital care, pe vremea pedeliştilor deghizaţi acum în penelişti, a fost desfiinţat! O mare prostie, pentru că acesta se adresa unei zone foarte mari. Vorbim de toată Valea Almăjului, de Lăpuşnicel, Iablaniţa, ai căror locuitori au rămas fără servicii medicale în anii care au urmat.“, a explicat liderul organizaţiei, Silviu Hurduzeu.

Acesta poartă în prezent denumirea de „Staţionar Nr.4“, se află în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi, într-un sens mai larg, a Consiliului Judeţean. Întrucât clădirea Staţionarului Nr.4 aparţine Primăriei Bozovici, parlamentarii PSD din judeţ – Silviu Hurduzeu, Marius Damian şi Adrian Torma, susţinuţi de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis, au obţinut alocarea directă, din Bugetul naţional, a sumei de 3,5 milioane de lei, necesară reabilitării spaţiilor. „Intenţia noastră, şi am avut discuţii atât cu primul-ministru, cât şi cu ministrul Sănătăţii, este ca, odată finalizată această investiţie, împreună cu factorii de decizie din judeţ – prefect, CJAS şi DSP – să facem un memoriu pentru reînfiinţarea Spitalului. Cred că acest lucru, reînfiinţarea, un vis al almăjenilor, va putea fi realizat!“, a adăugat Hurduzeu.

Completându-l, şeful CJAS, Ionuţ Popovici, a precizat că printr-un un proiect de peste 1,6 milioane de euro, derulat de Primăria Bozovici, se va achiziţiona şi aparatura necesară bunei funcţionări a spitalului reînfiinţat. „Din punct de vedere administrativ,CJAS este pregătită să încheie un contract cu un nou furnizor de servicii medicale, deci, de abia aşteptăm să reparăm ceea ce au stricat alţii. La momentul potrivit o să facem o comunicare mai amplă despre cum vedem noi lucrurile pentru ca această unitate spitalicească viitoare să se poată întreţine singură, să nu stea la mila nimănui. Nici măcar a primăriei comunei Bozovici!“, a subliniat Popovici.

JCS-Walter Fleck