Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Această indemnizație, în cuantum de 75% din salariul mediu brut, a fost concepută ca o măsură de protecție socială atât pentru angajatori, cât și pentru angajați, configurându-se ca o soluție pentru situația dificilă din România, aceasta din urmă fiind o consecință nefavorabilă a pandemiei. Deputatul Silviu Hurduzeu a oferit mai multe informații despre această măsură!

„PSD a convins Executivul să acorde și pe anul 2022 indemnizația de șomaj tehnic, de 75% din salariul mediu brut, prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, în cazul suspendării activității din cauza pandemiei. Măsura le oferă protecție atât angajaților cât și angajatorilor care ar putea fi afectați în valul 5”, a declarat șeful social-democraților cărăşeni. Totodată, acesta a mai precizat că, pe lângă șomajul tehnic obișnuit, se instituie și indemnizația de 41,5% din salariul brut, pentru reducerea timpului de lucru în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu virusul COVID-19.

În ceea ce privește finanțarea acestei măsuri de protecție socială, premierul Nicolae Ciucă, în calitate de șef al Guvernului, va fi cel care va aloca sursele bugetare necesare acestei operațiuni, mai susţine şeful PSD Caraş-Severin.

JCS-S.P.